Ši sriuba – tikras geros nuotaikos ir puikios savijautos dubenėlis, pagardintas nosį kutenančiais imbierais ir kario prieskoniais, su vištiena ir jaukiais kukurūzų kruopų kukuliukais. Šiuo atveju neišsivertėme be sodraus skysto „Maggi“ vištienos sultinio, su kuriuo gardžiausią sriubą galime išsivirti vos per pusvalandį.
Ryškioji sriuba su kukurūzų leistinukais ir vištiena
Sriubai:
Leistinukams:
Gaminimas
Puode išlydome sviestą ir jame apkepame pasmulkintą vištieną. Jai apskrudus, į puodą siunčiame nuo burbuolės nupjaustytus kukurūzus (arba nusunktus konservuotus), smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį ir česnako skilteles, suberiame kario miltelius. Pakepame, kol gardžiai pakvips.
Karštame vandenyje ištirpiname 3 šaukštelius „Maggi“ skysto vištienos sultinio ir supilame į puodą. Ten pat suberiame supjaustytą moliūgą ir morkas, viską išmaišome ir verdame ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol morkos ir moliūgai visiškai suminkštės.
Kol sriuba verda, gaminame leistinukus. Dubenėlyje sumaišome abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, druską. Užpilame pienu ir šakute išmaišome, kol visi miltai sudrėks. Pradžioje tešla gali atrodyti šiek tiek skystoka, bet po kelių minučių kukurūzų kruopos išbrinks, leistinukus galėsite lengvai formuoti rankomis.
Sriubai išvirus sumažiname kaitrą iki minimalios. Imdami po mažytį gabalėlį tešlos, tarp delnų susukame pailgos formos leistinukus ir metame juos į sriubą. Verdame dar apie 5–7 minutes (priklausomai nuo virtinukų dydžio). Išvirę jie gerokai padidės.
Prieš patiekdami sriubą pagardiname svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir citrinos sultimis.
Skysto medaus konsistencijos „Maggi“ sultinio koncentratai pagaminti iš lėtai virtų vištienos ir daržovių sultinių, juos lengva dozuoti, paprasta ištirpdyti. Jei viso „Maggi“ sultinio iškart nesunaudosite, tam turite dar dvi savaites, svarbiausia atidarytą sultinį laikyti šaldytuve ir kaskart naudoti švarų šaukštą.