Spausdinti

Ši sriuba – tikras geros nuotaikos ir puikios savijautos dubenėlis, pagardintas nosį kutenančiais imbierais ir kario prieskoniais, su vištiena ir jaukiais kukurūzų kruopų kukuliukais. Šiuo atveju neišsivertėme be sodraus skysto „Maggi“ vištienos sultinio, su kuriuo gardžiausią sriubą galime išsivirti vos per pusvalandį.

 

Ryškioji sriuba su kukurūzų leistinukais ir vištiena

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Sriubai:

1,5–2 l „Maggi“ skysto vištienos sultinio
40 g sviesto
2 morkų
350 g moliūgų
3 česnako skiltelių
5 cm imbiero šaknies
2 šaukštelių kario miltelių
300 g keptos arba virtos vištienos
1 kukurūzo burbuolės arba 100 g konservuotų kukurūzų
kalendrų lapelių
3 svogūno laiškų
citrinos sulčių

Leistinukams:

60 g miltų
70 g kukurūzų kruopų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
100–120 ml pieno
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Puode išlydome sviestą ir jame apkepame pasmulkintą vištieną. Jai apskrudus, į puodą siunčiame nuo burbuolės nupjaustytus kukurūzus (arba nusunktus konservuotus), smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį ir česnako skilteles, suberiame kario miltelius. Pakepame, kol gardžiai pakvips.

2

Karštame vandenyje ištirpiname 3 šaukštelius „Maggi“ skysto vištienos sultinio ir supilame į puodą. Ten pat suberiame supjaustytą moliūgą ir morkas, viską išmaišome ir verdame ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol morkos ir moliūgai visiškai suminkštės.

3

Kol sriuba verda, gaminame leistinukus. Dubenėlyje sumaišome abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, druską. Užpilame pienu ir šakute išmaišome, kol visi miltai sudrėks. Pradžioje tešla gali atrodyti šiek tiek skystoka, bet po kelių minučių kukurūzų kruopos išbrinks, leistinukus galėsite lengvai formuoti rankomis.

Reklama
41011
4

Sriubai išvirus sumažiname kaitrą iki minimalios. Imdami po mažytį gabalėlį tešlos, tarp delnų susukame pailgos formos leistinukus ir metame juos į sriubą. Verdame dar apie 5–7 minutes (priklausomai nuo virtinukų dydžio). Išvirę jie gerokai padidės.

5

Prieš patiekdami sriubą pagardiname svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir citrinos sultimis.

Ingredientai
Patarimas

Skysto medaus konsistencijos „Maggi“ sultinio koncentratai pagaminti iš lėtai virtų vištienos ir daržovių sultinių, juos lengva dozuoti, paprasta ištirpdyti. Jei viso „Maggi“ sultinio iškart nesunaudosite, tam turite dar dvi savaites, svarbiausia atidarytą sultinį laikyti šaldytuve ir kaskart naudoti švarų šaukštą.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą