Šis receptas iš mano naujausios knygos „Sutramdyta meška“ yra dar viena variacija įprastos kopūstienės tema. Šįkart įkvėpta Tailando skonių, su sultingomis frikadelėmis, kad pavalgytume stipriau.
Rytietiška kopūstų sriuba su frikadelėmis yra vienas iš tų receptų, kurį rašydama stengiausi, kad tiktų visai šeimai, net ir tiems valgytojams, kuriems nei meškos, nei kilogramai nė motais. Svarbiausia – valgyti skaniai!
Rytietiška kopūstų sriuba su frikadelėmis
Frikadelėms reikės:
Sriubai:
Gaminimas
Pirmiausia gaminame frikadeles: pilame į keptuvę aliejaus ir jam įkaitus sudedame kepti susmulkintą svogūną. Kai šis suminkštėja, įspaudžiame česnako skiltelę ir sudedame smulkiai supjaustytus šitakius. Viską lengvai apkepame, kol grybai suminkštėja. Atidedame trumpam į šalį, kad pravėstų.
Maltą vištieną dubenyje sumaišome su druska, smulkintais kalendrų lapeliais, sudedame atvėsusį keptuvės turinį.
Formuojame mažo kamuoliuko dydžio frikadeles.
Verdame sriubą: puode įkaitiname abiejų rūšių aliejų ir įdedame ant vidutinės ugnies kepti tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką ir česnako skilteles. Maišydami kepame apie 1-2 minutes. Supilame sultinį į puodą ir užverdame.
Smulkiais šiaudeliais supjaustome kopūstą ir sudedame į verdantį sultinį. Įpilame sojų padažo ir verdame apie 5 minutes, kol kopūstai šiek tiek suminkštės. Tada į puodą atsargiai sudedame frikadeles ir ant lėtos ugnies verdame dar 4-5 minutes, kol jos visiškai išvirs.
Galiausiai sriubą gardiname žaliųjų citrinų sultimis, kalendrų lapeliais. Paragaujame, ar nieko netrūksta, sūrumą pareguliuojame druska arba sojų padažu.
Iš pirmo karto gavosi labai skaniai. Sriubos ryžkus, naujas skonis taippat patiko vyresniajai kartai. Naudojau džiovintą aitriają papriką vietoj šviežios.
O kur gauti tuos grybus?