Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai – itin greitai paruošiami, nereikia net virti! Juos užtenka kelias minutes palaikyti karštame vandenyje ir jie tampa maloniai minkšti, elastingi, bet neištižę. Smagi šiluma atkeliauja iš „Santa Maria“ malūnėlio – prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis. Jis labai palengvina kasdienybę aštrumo mėgėjams, o kartu ir taupo vietą virtuvės spintelėje. Mat tobulai subalansuotas druskos, aitriųjų paprikų ir džiovintų pomidorų mišinys paskanins ne tik salotas, bet tiks ir sumuštiniui, sriubai ar grilio patiekalui gardinti.
Ryžių makaronų salotos
Reikės:
Gaminimas
„Santa Maria“ ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 3 minutes. Po to juos nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu, apšlakstome 1 šaukštu kepintų sezamų aliejaus ir atidedame į šalį.
Šiaudeliais supjaustome ar sutarkuojame agurkus, morkas ir neprinokusio mango minkštimą.
Stiklainėlyje suplakame padažą. Sumaišome kepintų sezamų aliejų, medų, žaliosios citrinos sultis, „Santa Maria“ austrių arba sojų padažą ir šaukštelį „Santa Maria“ prieskonių mišinio „Chili Explosion“. Paragaujame, ar skanu ir nieko netrūksta.
Maišome salotas. Žirklėmis sukarpome „Santa Maria“ ryžių makaronus į kelias dalis, kad būtų lengviau valgyti. Sumaišome su daržovėms ir mangu, užpilame padažo ir gerai išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Galiausiai užbarstome kepintų anakardžių ir kalendrų lapelių.