Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę.
Šakšuka su baklažanais
Reikės:
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Beriame kubeliais supjaustytą baklažaną. Į keptuvę pilame kelis šaukštus vandens, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutes, kol baklažanai išvis garuose ir taps minkšti.
Nedideliais kubeliais supjaustome svogūną, papriką, plonomis riekelėmis česnako skilteles. Išvirusius baklažanus pastumiame į keptuvės šoną ir į keptuvę suberiame daržoves. Maišydami pakepame, kol suminkštės. Ant daržovių beriame prieksonius, juos kartu pašildome. Supilame pomidorus, šlakelį vandens ir uždengę dangčiu paverdame apie 5-7 minutes.
Į keptuvę sudedame prieskonines žoleles, pilame granatų melasą, balzaminį actą ir išmaišome. Sumažiname kaitrą iki mažiausios, kad padažas vos burbuliuotų. Šaukštu padaže padarome duobutes ir į jas suleidžiame kiaušinius. Uždengiame puodą dangčiu ir paverdame keletą minučių, kol tryniai išvirs iki jūsų mėgstamo minkštumo.
Isbandziau siandien si recepta- labai patiko! Greita, sveika ir skanu!