Spausdinti

Toks gardus, kad vos suvalgius norisi vėl jį gaminti. Galima ruošti su krevetėmis, kiauliena ar jautiena. Patiekite su ryžiais arba ryžių makaronais.

Saldus žaliasis karis su vištiena

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 šaukšto žalio kario pastos
2 šaukštų neutralaus aliejaus
300 g vištienos krūtinėlės
0,5 brokolio
200 g šaldytų žaliųjų pupelių
kelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių
žalios aitrosios paprikos (nebūtina)
1 cukinijos
2 skardinių (apie 750 ml) kokosų pieno
3 Kafiro žaliųjų citrinų lapelių
2 citrinžolių lapų
1 šaukšto žuvies padažo
2 šaukštų rudojo cukraus
saujos bazilikų lapelių
jazminų ryžių patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ryžius išverdame vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės.

2

Didelėje ir gilioje keptuvėje ar didesniame puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname žaliojo kario pastą, kol ji paskleis aromatą.

3

Supilame kokosų pieną ir kelias minutes patroškiname, kol masė pradės tirštėti.  Sudedame žaliųjų citrinų lapelius ir citrinžoles, troškiname ant vidutinės kaitros. 

Reklama
41011
4

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę ar puodą su kokosų pienu. Išmaišome.

5

Daržoves supjaustome kubeliais, taip pat suverčiame į keptuvę ar puodą. Užpilame žuvies padažo, pabarstome cukrumi, išmaišome ir patroškiname 5-7 minutes. Nukeliame nuo ugnies, pabarstome smulkintais bazilikais ir patiekiame su jazminų ryžiais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą