Toks gardus, kad vos suvalgius norisi vėl jį gaminti. Galima ruošti su krevetėmis, kiauliena ar jautiena. Patiekite su ryžiais arba ryžių makaronais.
Saldus žaliasis karis su vištiena
Reikės:
Gaminimas
Ryžius išverdame vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės.
Didelėje ir gilioje keptuvėje ar didesniame puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname žaliojo kario pastą, kol ji paskleis aromatą.
Supilame kokosų pieną ir kelias minutes patroškiname, kol masė pradės tirštėti. Sudedame žaliųjų citrinų lapelius ir citrinžoles, troškiname ant vidutinės kaitros.
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę ar puodą su kokosų pienu. Išmaišome.
Daržoves supjaustome kubeliais, taip pat suverčiame į keptuvę ar puodą. Užpilame žuvies padažo, pabarstome cukrumi, išmaišome ir patroškiname 5-7 minutes. Nukeliame nuo ugnies, pabarstome smulkintais bazilikais ir patiekiame su jazminų ryžiais.