Spausdinti
Tikra interneto sensacija – šaldyto jogurto kąsneliai aplieti šokoladu, su riešutų sviestu ir sezoninėmis uogomis. Sveikas ir gardus užkandis patiksiantis tiek mažiems, tiek ir suaugusiems valgytojams. Saikingai saldus ir gaivinantis – kaip kokia mažytė ledų porcija, nes kartais tiek ir tereikia iki pilnos laimės.

Šaldyti jogurto kąsneliai

3
komentarai
1
Porcijos
8 asm.

Reikės:

370 g jogurto
1 šaukštelio medaus (nebūtina)
1 banano (nebūtina)
2-3 šaukštelių riešutų sviesto
žiupsnio druskos
saujelės šilauogių
150 g juodojo šokolado 70 proc.
4 šaukštų kokosų aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Geriausia naudoti tirštą natūralų graikišką jogurtą. Pasaldiname pagal poreikį medumi. Jei naudojame kiek skystesnį jogurtą, jį galima patirštinti ir pasaldinti trintu bananu. Kepimo popieriumi ištiesiame lėkštę ir ant jo dedame po šaukštelį jogurto. Ant viršaus užliejame truputį riešutų sviesto ir pabarstome druska. Patupdome kelias uogas ir statome į šaldiklį pilnai sustingti pernakt.

2

Garų vonelėje išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Sušalusius kąsnelius panardiname į šokoladą ir išgriebiame šakute, leidžiame pertekliui nuvarvėti. Šokoladu aplietą kąsnelį dedame atgal ant lėkštės ir grąžiname į šaldymo kamerą ar šaldytuvą. Prieš mėgaujantis skaniausia juos trumpai palaikyti kambario temperatūroje (apie 5 minutes).

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą