Aš naudojau čia, kur nuotraukoje, filo tešlą, bet kadangi LT tokios tešlos nėra, tai tiks ir sluoksniuota bemielė, nes su ja lygiai taip pat puikiai išeina viskas. Skanu ir karštas, ir šaltas…
Saldžios bulvės, špinatų ir fetos vokeliai
Reikės:
Gaminimas
Bulves iškepam orkaitėje, kad būtų minkštos.
Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinam žiedeliais supjaustytą porą. Kai šis minkštas, metam pora saujų špinatų, palaukiam, kol jie suvys… Čia tik minutės reikalas… Ir viskas – nuimam keptuvę nuo ugnies.
Dabar gerai būtų palaukt, kol truputį praauš keptuvės turinys, tai geriausia viską perdėti į pusdubenį. Tada ten dar įdėti porą šaukštų kreminio sūrio ir porą šaukštų fetos, saują riebių žalių alyvuogių, taip pat džiovinto raudonėlio ir truputį čiobrelio, druskos ir pipirų. Turi būti pakankamai stipraus skonio viskas. Nes saldi bulvė bus nesūdyta.
Tešlą iškočioti, supjaustyti stačiakampiais. Keptą bulvę padalinti į keturias dalis. Ant tešlos vienos pusės dėti špinatų ir sūrio mišinį, tada saldžios bulvės gabalą, uždengti kita dalimi tešlos, padaryti trikampius ar ką tik norit… ir iškepti.
Beata,
filo tešlos Lietuvoje tikrai yra! Ir ne tik jos 🙂 visokių kitokių irgi. Aš asmeniškai perku Prismoje, bet esu mačiusi ir kitose parduotuvėse.
Sveiki,
o kas yra kreminis sūris? Philadelphia tipo? Aš visiška naujokė virtuvėje, tai kyla įvairiausi klausimai 🙂