Atrodo, kad halumio dar nebuvome pakvietę į salotas, o jis laukiamas ne tik vasaros griliuose, tačiau ir žiemą namų keptuvėse. Labai sotus, kitokios konsistencijos sūris puikiai dera su saldžiais persimonais ir traškiais skrudintais lazdynų riešutais. O kad nebūtų per saldu, būtinai pagardinkite aitriosiomis paprikomis ir pakvieskite ir kitą retą svečią – pankolį.
Salotos su halumiu ir persimonais
Salotoms
Padažui
Gaminimas
Keptuvėje pakepame halumį ar varškės sūrio riekeles, kol apskrus, paruduos, apverčiame ir paskrudiname kitą pusę. Atidedame į lėkštę.
Salotą paplėšome rankomis, pankolį supjaustome kuo ploniau, obuolį supjaustome ilgomis riekelėmis, o persimoną – griežinėliais arba kubeliais. Pasmulkiname lazdynų riešutus.
Padažui sumaišome apelsinų sultis ir nutarkuotą žievelę, medų, cinamoną, druską, aitriąsias paprikas ir actą, išsukame, maišydami supilame aliejų.
Į lėkštę dedame salotų lapus, pankolius, obuolius ir persimonus. Uždedame kepto sūrio ir pašlakstome padažu, pabarstome smulkintais lazdynų riešutais.
Galite naudoti savo mėgstamas arba turimas salotas.
Sveika miela Beata,turiu klausimą jums-sakykit kur galima isigýt tokia praktiška rankine sulčiaspaude citrinoms?ji miela mefinė,ačiū
Labai ačiū už receptus! Gaminu ir visa šeima džiaugiasi 😉
Sveiki,
parduotuvėse nebematau persimonų, kuo būtų galima juos pakeisti? ačiū 🙂
Dėkoju už receptą, tikrai geras, man patiko 🙂