Kepti burokėliai yra puikus daugelio salotų ingridientas, jie sodraus skonio ir puikiai tinka su mėlynojo pelėsio sūriu, kuris paprastai yra derinamas su kuo nors salsvu. Tik nepamirškite citrinos padaže, jos pilnam skoniui labai reikia. Galite varijuoti ir keptus burokėlius keisti keptomis morkomis ar moliūgais, priklausomai nuo sezono. Sočios ir pikantiškos salotos!
Salotos su keptais burokėliais ir pelėsiniu sūriu
Salotoms:
Užpilui:
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200˚C. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Berkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite apie 20-25 minutes.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad tikrai gerai apsemtų ir uždengę palikite 5-7 minutėms.
Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite ar supjaustykite didesniais gabalais.
Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies šiek tiek paskrudinkite graikinius riešutus, tik nesudeginkite – riešutai turi tik vos vos įgauti atspalvį. Sūrį supjaustykite kubeliais ar sulaužykite mažesniais gabalėliais.
Paruoškite užpilą: į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, medų ir citrinos sultis. Plakite šluotele ar šakute, kol padažas sutirštės.
Atvėsusias kuskuso kruopas sumaišykite su padažu.
Į dubenį ar lėkštę klokite salotų lapus, paskleiskite kuskusą, suberkite pakeptus burokėlius, pabarstykite graikiniais riešutais ir sudėkite sūrio kubelius.
Ir as tokias daznai valgau, laaabai skanu. bet as dedu ozkos suri vietoj melynojo. Man ozkos suris ir burokeliai – tobulas derinukas 🙂
Ką tik išbandėme, man jos tobulos, labai skanu:)
Dėkinga už labai skanias salotas. Tik neturėdama namuose kuskuso padariau su bolivine balanda ir buvo puiku.
Dar kartą ačiū!
Teko ragauti tokių, tik be kuskuso, tačiau su apelsinų gabalėliais – buvo laaabai skanu