Spausdinti

Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra mano vasaros žurnale. Tai va, anąkart  Rimas sakė, kad galima ir ungurį užsisakyti, nes juk kas gi kitas, jei ne ungurys, yra topinis lietuviškas delikatesas?

Aš žuvininkystėje nusimanau nedaug, bet jaučiu ir ragauju, kad ši šaka padarė gerą žingsnį priekin ir štai, sėkmingai šamai auginami, jau nekalbant apie upėtakius, lašišas ar visus karpius ir jų gimines. Aš neseniai susipažinau su energinga moterimi – biologe vardu Vaiva, kuri ėmėsi auginti ungurius. Sykį Tomas iš vieno susitikimo man atnešė du ungurius, tai aš, aišku, labai jais apsidžiaugiau, o va, prieš kelias dienas gavau dar vieną karšto rūkyto ungurį. Ką jūs, ką jūs! Kokio minkštumo ta mėsytė ir jokio nemalonaus poskonio kaip kad būna kartais, žinote, su tomis gelavandenėmis žuvimis.

Taigi va, ėmiau ir padariau paprastas ir gardžias salotas, kokias galite pasidaryti su bet kokia rūkyta žuvimi, ne tik su unguriu. Ir šiaip, tos rūkytos žuvys kai šviežios – tai pačios skaniausios tiesiog pirštais rakinėjamos, o jei jau svečių laukiate – tai va štai, prašau, greituoliškas receptas.

Salotos su rūkytu unguriu

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

1 karšto rūkymo ungurio
2 nedidelių agurkų
1 didelio pomidoro (arba daugiau mažučių)
1 avokado
krapų

Padažui:

1 šaukšto krienų
2 šaukštų natūralaus jogurto
1 šaukšto majonezo
citrinos sulčių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Agurkus supjaustome nedideliais gabaliukais. Pomidorą perpjaunam per pusę, išimame sėklytes ir taip pat supjaustome gabaliukais. Avokadą nulupame ir irgi supjaustome gabalėliais bei pašlakstome citrina (druskos uždėsime pabaigoje).

2

Dabar pribursime padažą: dubenyje sumaišome krienus (mano mėgstami yra angliški, jie randami Marks and Spencer parduotuvėje, bet tiks ir lietuviški), jogurtą, majonezą citrinos sulčių šaukštą ir druską.

3

Padruskinam daržoves ir jas sumaišome. Dabar dedame viską į lėkštę, o ant viršaus padėliojame rūkyto ungurio (ar kitos pasirinktos rūkytos žuvies) gabalėlius. Viską pašlakstome padažu ir uždedame krapų. Vasara lėkštėje!

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Pasigaminau šių salotų pietums, vietoje ungurio naudojau lašišą. Buvo labai skanu, ačiū už receptą Beata.

  2. Turėtų būti skanų,bet vietoje ovakado, įdėsiu skanios konservuotų žirnių (gaila )aš manau skonio nė sugadinsiu. rytoj pagaminsiu.

  3. Turėtų būti skanų,bet vietoje avokado, įdėsiu skanios konservuotų žirnių (gaila avokado)aš manau skonio nė sugadinsiu. rytoj pagaminsiu.

Rašyti komentarą