Nuostabiai skanus salotų suktinukas su keptu sūriu – halumiu. Šis sūris labai tvirtas, tad nesubyra, net kepamas griliuje. Greitai marinuotos daržovės suktinukui suteikia gaivaus traškumo, o avokadų, žalumynų ir parmezano padažas viską sujungia į tobulą dermę. Labai geras receptas tiems, kurie ieško alternatyvos burgeriams ir nori valgyti mažiau bandelių.
Salotų suktinukas su keptu halumiu
Suktinukui:
Padažui:
Gaminimas
Pradedame nuo padažo. Elektriniu trintuvu sutriname visus ingredientus. Jei padažas pasirodo per tirštas, galima įpilti keletą šaukštų vandens.
Skustuku suskutame morkas ir agurkus (jei suktinuką valgysime ne iškart, rekomenduoju prieš tai išimti sėklytes), plonomis riekelėmis supjaustome ridikėlius. Daržoves pamarinuojame žaliųjų citrinų sultimis, baltojo vyno actu, pagardiname druska ir aitriųjų paprikų skiedrelėmis bei šlakeliu kepinų sezamų aliejaus. Smulkiai įpjustome ar įtarkuojame česnako. Daržoves paliekame trumpai pasimarinuoti.
Riekelėmis supjaustome halumį ir apkepame ant abiejų pusių keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Kai sūris apskrunda, ant sūrio uždedame truputėlį medaus ir užbarstome truputį aitirųjų paprikų skiedrelių.
Formuojame suktinuką. Ant tortilijos klojame kelis salotų lapus, juos ištepame avokadų padažu. Dedame truputį marinuotų daržovių ir kelias riekes kepto sūrio. Tampriai susukame, kad įdaras nepabėgtų ir megaujamės.
Ačiū, puikus pasirinkimas lengvai vakarienei. Labai skanu!