Šalta rūgštynių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Supikite kefyrą į didesnį dubenį ir, jei pageidaujate „lengvesnės“ sriubos, atskieskite jį vandeniu iki pageidaujamos konsistencijos. Įspauskite česnako skiltelę.
Ridikėlius ir agurkus susmulkinkite kubeliais. Jei agurkai stora žieve ir turi kartumo, juos geriau nulupkite. Berkite daržoves į dubenį su kefyru.
Rūgštynes supjaustykite juostelėmis- kaspinėliais. Sudėkite į sietelį ir perliekite karštu vandeniu. Neišsigąskite, kad žolelės praras šiek tiek spalvos ir suvys. Nuvarvinkite vandens perteklių ir dėkite rūgštynes į dubenį su kefyru.
Susmulkinkite krapus ir berkite į dubenį su sriuba. Pagardinkite druska ir išmaišykite. Jei norėtųsi ryškesnio skonio, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių.
Galite valgyti iškart, jei kefyras buvo atvėsęs arba leisti sriuba valandėlę pastovėti šaldytuve.
As tokia salta rugstelyne darau pagal sena mocute recepta. Supjaustytas rugstynes sudedu i verdanti vandeni su siek tiek druskos, palaikau puse minutes, isjungiu ir nesu padeti, kur greiciau atsaltu. Paskui i sita atsalusi skysti su rugstynemis yra pjaustomas agurkas, krapai, svogunu laiskai, kiausiniai, dedamas geras saukstas grietines, druska, cukraus ant saukstelio galo. Aisku, ridikeliai irgi tiktu, bet man jie asmeniskai nepatinka 😉 Valgom su svieziomis, karstomis, krapais pabarstytomis, bulvemis.
o aš darau kaip šaltibarščius,tik vietoj buroko-rūgštynės.Skanu 🙂
Aš panasiai kaip Neringa gaminu, į verdantį vandenį sudedu rugštynes, atvesinu tada papjaustau kiaušinių, žalumos ir viska praskiedžiu pienu, druskos ir cukraus po žiūpsnelį. Dažniausiai valgom su bulvėm.
O ar tiktu sudyti ruskyniai?
Šiandien gaminau. Viską dariau taip, kaip nurodyta recepte, tačiau vietoje rūgštynių dėjau špinatus. Labai skanu. Miela, Beata, jūsų receptai puikūs. Kiek gaminau, nei karto nenusivyliau. Sėkmės 😉