Spausdinti

Ar jau atidarėt šaltibarščių sezoną? O gal net ir uždarę nebuvot kai ši žiema buvo tokia šilta?
Kiekvienas, aišku, turime savų paslapčių ir gudrybių, kaip pagaminti skaniausius šaltibarščius, tai gal jų nebeslėpkim?!! Aš už tai, kad būtų kuo daugiau gerų šaltibarščių pasaulyje.
Man pačiai svarbiausia, kad šaltbarščiuose būtų daug gaivios rūgštelės ir kefyras būtų geras, riebus, tvirtas. Kad ne koks vandenėlis su burokėliais pamaišytas išeitų… Todėl renkuos riebesnį 3,5 proc. „Dvaro“ kefyrą. Jis tirštas, sodrus, su malonia rūgštele. Ir jam labai į draugiją tinka marinuoti agurkėliai ir traškūs ridikėliai – netikit? Būtinai pamėginkit, super puikūs šaltibarčiai gaunasi.

Šaltibarščiai su marinuotais agurkėliais ir ridikėliais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 didelio pakelio „Dvaro“ kefyro (3,5 proc. riebumo)
0,5 l stiklainio obuolių sultyse marinuotų burokėlių
3 nemažų marinuotų agurkėlių
didelės saujos smulkiai pjaustytų ridikėlių
gausaus pundas šviežių krapų
laiškinių svogūnų pagal skonį
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia į puodą metu susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, įberiu druskos, juos patrinu šaukštu ir palieku ramybėje, kol smulkiai susipjaustau agurkėlius ir ridikėlius.

2

Į puodą su žalumynais pilu burokėlius, „Dvaro“ kefyrą, suberiu agurkus ir ridikėlius. Išmaišau. Paragauju, ar nieko netrūksta. Jei reikia dar pasūdau.

3

Valgau visada šaltus ir geriausiai suvalgyt viską iškart!

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą