Kiaušinis man yra tikrasis greitasis maistas, pagerinantis bet kokias salotas. Aišku, jei juos mėgstate. Čia jį siūlau išvirti be marškinėlių, bet tiks ir minkštai virtas kiaušinis.
Saulėgrąžų daigų salotos su virtais be lukštų kiaušiniais ir moliūgų sėklomis
Reikės:
Gaminimas
Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol paruduos. Dideliame dubenyje sumaišome salotas bei saulėgrąžų daigus. Avokadą supjaustome griežinėliais ir dedame prie salotų.
Dubenėlyje išsukame alyvuogių aliejų, actą, garstyčias, medų, druską bei pipirus, supilame į salotų dubenį ir lengvai išmaišome.
Verdame kiaušinius: į gilią keptuvę arba platų puodą pripilame apie 4 cm vandens. Vandenį užverdame. Galima užvirti vandenį arbatinuke ir jau verdantį supilti į keptuvę, nes reikės ilgokai laukti, kol keptuvėje vanduo užvirs. Kad kiaušinis be lukšto išvirtų kuo sveikesnis ir gražesnis, jį reikia įmušti į nedidelį puodelį ar indą, iš kurio nuleisti kiaušinį į verdantį vandenį daug patogiau nei tiesiai iš lukšto. Taigi kiaušinius įmušame į atskirus indelius.
Vandeniui užvirus ugnį sumažiname, kad vanduo nustotų smarkiai burbuliuoti, ir vieną po kito kiaušinius iš indelių įleidžiame į vandenį. Pirmas kiaušinis truputį pabėgs į šonus, bet greitai baltymas pradės baltuoti, kiti virs truputį lėčiau. Verdame kiaušinius apie 4 minutes, kol baltymas sutvirtėja, o trynys viduje lieka minkštas.
Patiekiame: į lėkštę dedame salotų, ant viršaus – be lukšto virtą kiaušinį, pabarstome skrudintomis moliūgų sėklomis bei daigais.