Jau seniai nerašiau blog‘o, bet dabar jau pasiekiau tokį lygį, kad nieko negaliu toliau daryti, kol neįdėsiu kokio naujo įrašo, visaip galvojau, ką čia mestelėti, nes prifotografuoju tai nemažai, tik kad po to vis nusėda dulkėm. Tai štai atradau sausainius, kuriuos kepiau prieš keletą savaičių. Sausainiai yra sausainiai, todėl jų receptą ir mesteliu.
Mano Tomas sako, kad aš sausainių kepti nemoku ir, anot jo, geriausiai sausainius kepa jis, tiksliau kepė, kai jam buvo 10 metų pagal kažkokį slaptą receptą, kurio man niekaip neduoda… Tai va, svarbu pabumbėti. Linkiu sau mažiau bumbėti ir daugiau dirbti, jūs sau taip pat ko nors pasilinkėkite. Gero savaitgalio ir kad daug visokių stebuklingų ir svarbių minčių ateitų…
Sausainiai su riešutais ir šokoladu
Reikės:
Gaminimas
Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo.
Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu.
Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase.
Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą.
Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.
Gerų, skanių, minkštų sausainių paslaptis – neperkepti, tiksliau, beveik nedakepti (atsiprašome kalbininkų už šį „neda-„), traukti, kol jie dar visai minkšti, nes sukietės vėsdami.
puikūs sausainiai gavosi:) labai ačiu už receptą ir tą patarimą jų nedakepti.
Ačiū už puikų receptą 🙂
labai skanus sausainiukai tinkai betkokiai progai visada puikus receptai is beatos virtuves