Spausdinti

Aš blynus kepu retai ir jei jau kepu, tai tik ypatingomis progomis, – pvz , kai yra svečių. Šiandien svečiuojasi Rosita ir Karlas, taigi, kepsiu blynus. Jei blynai gerai iškepti – tai nėra nieko puikiau. bet blogus blynus – tešlos gabalus, prisisirpusius taukų – iškepti lengviau nei gerus, burnoje tirpstančius, tokius, kuriems iki biskvito liko tik keletas žingsnių. Šiaip, tautinis blynų maišymo būdas: kiaušiniai, miltai, vanduo ir gal šaukštas grietinės, manau, ne visada garantuoja sėkmę, tiksliau, tikrai jos, bent jau mano atveju, visai negarantuoja. Aš iš visur susirankiojau sėkmingų blynų receptą: visada dedu kepimo miltelių, lydyto sviesto ir visada visada naudoju mikserį gerai išplakti kiaušiniams, kad į juos priplaktume kuo daugiau oro, o tuomet ir blynai – lengvi kaip pūkas ir tiesiog tirpsta burnoje. Aš paprastai darau blynus iš akies, bet šį rytą atkreipiau dėmesį , kiek ko maždaug dedu ir išėjo šitaip.

Savaitgalio blynai su bananais

2
komentarai
57
Porcijos
4 asm.

Reikės:

3 didelių kiaušinių
3 šaukštų cukraus
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
druskos gero žiupsnelio
apie 50-70 g lydyto sviesto
200 g + šaukšto miltų
cinamono
200 ml pieno
2-3 didelių bananų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Trynius atskiriam nuo baltymų ir gerai išplakam iki baltumo su cukrumi. Į išplaktus trynius pilam išlydytą ir truputį pravėsusį sviestą ir dar paplakame su mikseriu keletą minučių.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojam porą kartų. Į kiaušinius ir sviestą supilam (įsijojam) maždaug pusę miltų, pasidarys tiršta tešla, tada pilam pieną, kad tešla suskystėtų ir sudedam likusius miltus. Tešla turėtų būti gerokai tiršta, lyg ir truputį per tiršta nedideliems blynams. Taip ir turi būti, jei tešla skystoka, tai reikia papildomai dėti miltų, nes tešlą jos ruošimo pabaigoje praskies išplakti iki standumo baltymai.

3

Taigi, baltymus su švariom mikserio šluotelėm išplakam iki standžių putų ir atsargiai įmaišom (įlankstom) į tešlą, kuri nuo baltymų prasiskies, joje netgi matysis tokios oro akys 🙂

Reklama
41011
4

Tada įpjaustau gabaliukais du – tris bananus ir viskas, belieka kepti: šaukštas tešlos – vienas blynas. Mes valgom su klevų sirupu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanūs blynai, gavosi puručiai puručiai, tikrai galima ir svečius vaišinti. Kadangi daugumai šie blynai pavyko labai gerai, o tik vienam žmogui kažkodėl išėjo kiaušinienė, manau, kaltas toli gražu ne receptas.

  2. nepakartojami blynai! pirma karta kepiau tokius blynus ir man labai pasiseke kad radau si recepta! didelis dekui recepto autorei 🙂

  3. nepakartojami blynai! pirma karta kepiau tokius blynus ir man labai pasiseke kad radau si recepta! didelis dekui recepto autorei 🙂

  4. dieve, kaip skanu… 🙂 ne blynai, o tikri pyragaiciai, lengvuciai, skanuciai, visai riebalu neprisigere 🙂 nors kepiau be bananu, bet skanumas nerealus, abi su dukryte kertam ir sustot negalim 🙂
    aciu uz paprasta ir puiku recepta 🙂

  5. super blyneliai!nesitikejau kad tokie gardus iseis!vaisai seimai labai patiko!valgem taip pat su klevu sirupu…super!!!

  6. Superiniai blyneliai. Mano mociute kepdavo „penkinius” blynus. Nezinau kodel taip keistai vadindavo. 1 kiaus,1 saukstas cukraus ir 1 valg s.miltu. Baltymus aisku atskirai plakdavo ir ta norma reguliuodavo pagal sveciu kieki. Cia tik svecius vaisindavo tokiu gardumynu. As kazkaip perdirbau ta receptuka ir jis labai panasus i Beatos. Tik vietoj bananu kartais obuolio itarkuoju 🙂

  7. Superiniai blyneliai. Mano mociute kepdavo „penkinius” blynus. Nezinau kodel taip keistai vadindavo. 1 kiaus,1 saukstas cukraus ir 1 valg s.miltu. Baltymus aisku atskirai plakdavo ir ta norma reguliuodavo pagal sveciu kieki. Cia tik svecius vaisindavo tokiu gardumynu. As kazkaip perdirbau ta receptuka ir jis labai panasus i Beatos. Tik vietoj bananu kartais obuolio itarkuoju 🙂

  8. Sveika, Beata, recepte buvo nurodytas cinamonas, bet recepto eigoje jo pasigedau… Tai visgi kiek reikia to cinamono ir kada jį įdėti? 🙂

  9. O as jau kelinta karta Beatos receptuose pastebiu tokia gan padrika gaminimo eiga bei receptura… na,kad ir siam-sudetyje-cinamonas,eigoje-jo nera,taciau eigos pabaigoje atsirado bananai… Sutikit,kazkaip nelabai tvarkingai. Bet nepaisant to-gavosi skaniai:)

  10. Ačiū už receptą. Puikūs blynai, ir labai nustebau, kad kepimui išties užtenka kelių lašų aliejaus. Minkštučiai, kvapnūs ir visiškai neprisigėrę aliejaus. Tiesiog tobuli blynukai. Penktadienį vakare pirmąkart iškepiau sūnui, tai per savaitgalį kepėm dar tris kartus 🙂 Labai skanu su nesaldinta plakta grietinėle ir trintomis šviežiomis avietėmis su cukrumi (iš šaldiklio) 🙂 Skanių blynų visiems!

  11. Kaip as nekenciu kepti blynus, man niekada jie nesigaudavo. Turejau atliekmu bananu ir radau si recepta. Dariau viska pagal recepta, gavosi super! Ne aliejingi, purus, saldumo ne perdaug, tikrai skanu ir neprikepa – kas man labai aktualu:D

  12. Nu viskas gavosi gerai, purus ir tt.. Bet aliejaus prisigere uztektinai, ypac pakrasciukai tokie aliejingi, ne kazka.. Ar nebuvo galima apsieit be aliejaus?

  13. Labas vakaras,
    o man kilo klausimas, ar turite galvoje LYDYTĄ (ghi) sviestą, ar tiesiog ištirpintą paprastą sviestą. Kaip suprantu, galime dėti paprastą, ištirpinus? Ar nėra skirtumo?

  14. Sveiki,

    aš blynus labai mėgstu. Man blynuose privalomas atributas yra vanilinis cukrus. Be to dažnai (beveik visada) į tešlą pačioje pabaigoje pilu apie 50ml. aliejaus. Tada kepant blynus aliejaus keptuvėje bereikia vieno lašo 🙂

  15. Skanūs, bet aliejaus geria daug, kitaip dega. Ir gana didelė porcija – man išėjo 3 su puse keptuvės (22 blynai), čia turėti minty, jeigu tik porai žmonių gaminate.

  16. Išbandyti ką tik…. Sunaikinti užsigulėję bananai – blynai tobuli. Valgiau su klevų sirupu ir šilauogėm.

  17. Išbandyti ką tik…. Sunaikinti užsigulėję bananai – blynai tobuli. Valgiau su klevų sirupu ir šilauogėm.

  18. Tobulas receptas! Patiko ir mažiems, ir dideliems. Būtinai kartosime. Ačiū už receptą 🙂

  19. Nepaskaiciau iki galo.. galvojau, kad bananai trinti i teala desis.. kadangi turejau pernokusiu bananu, tai norejau panaudoti, o ne ismesti. Tesla jau buvau padaryta ir pradejau ieskoti kada tuos bananus imaisyti.. zodziu.. imaisiau as tuos bananus ir visai puikiai gavosi vaikas apsisukdamas prase dar

  20. Pats nerealiausias blynu receptas! Vaikai valgo taip, kad keptuveje nesoeja nauji kepti . Aciu Beata!

  21. Nerealus blynai!Kaip is vienos normos lb daug ,bet kai tokie skanus susivalge is karto,pirmenybe bus db siems blynams,niam niam!:)

Rašyti komentarą