Spausdinti

Andrių Plindiną pirmiausia pažinau kaip profesionalų floristą ir gėlių žinovą (Andriaus namuose tikros džiunglės – apie 500 augalų), vėliau sužinojau, kad dar vienas jo pomėgis – tortai! Andrius kartais dekoruoja vestuvinius tortus, o jo firminis – pats pačiausias, burnoje tirpstantis ir iš karto nukeliantis į gražiausius vaikystės prisiminimus, – yra senovinis „Medutis“, kurio receptą paveldėjo iš mamytės. Andriaus „Medutis“ turi slaptą ingredientą – jis su džiovintais vaisiais, ir dar šis tortas yra maloniai drėgnas. Skaitydami receptą suprasite, kokia jo paslaptis.

 

Senovinis „Medutis“

1
komentarai
12
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
1 val.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Lakštams

50 g sviesto
2 šaukštų medaus
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
4,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio ar daugiau cinamono
1 šaukštelio vanilinio cukraus

Kremui:

1 litro grietinės (30 % riebumo)
0,5 stiklinės miltelinio cukraus
1 citrinos sulčių
100 g kepintų smulkintų riešutų
100 g mirkytų razinų arba džiovintų spanguolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Lakštai

1

Į dubenį sudedame sviestą, medų, cukrų, išplaktus kiaušinius.

2

Dubenį statome į indą su karštu vandeniu ir maišome, kol masė pasidarys vientisa. Dubenį išimame, masei leidžiame atvėsti.

3

Sumaišome 4 stiklines miltų su kepimo milteliais, cinamonu ir vaniliniu cukrumi ir po truputį beriame į atvėsintą masę vis maišydami. Jei tešla per minkšta, suberiame likusią pusę stiklinės miltų. Išminkome.

Reklama
41011
4

Gautą tešlą padalijame į 5–6 vienodo dydžio gabaliukus, iškočiojame ir kepame apie 200 °C orkaitėje, kol lakštai įgis gelsvą auksinį atspalvį. Iškeptus lakštus atvėsiname ir apipjauname iki norimo dydžio (tam pravers lėkštė). Likusius kraštelius sumalame ir vėliau trupinius panaudojame tortui puošti.

Kremas

1

Šaltą grietinę iki purumo išplakame su milteliniu cukrumi, įmaišome citrinos sultis ir dar truputį paplakame.

Konstruojame tortą

1

Paruoštus lakštus aptepame storoku sluoksniu kremo, pabarstome riešutais ir razinomis. Paliekame apie valandą pastovėti, kad kremas įsigertų. Atsargiai sudedame lakštus vieną ant kito, švelniai suspaudžiame.

2

Kremo turėtų šiek tiek likti, kad užtektų torto šonams aptepti. Tortą puošiame pasiruoštais trupiniais, prilipdome juos prie šonų ir ant viršaus. Tortą galima puošti džiovintais vaisiais, riešutais, šviežiomis uogomis. Skaniausias šaltas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Na jau.. Nuo kada stiklinė 120g. Visais laikais buvo 250g. Net knygose taip parašyta. Ir išviso ar taip sunku, rašyti receptuose normalius tikslius gramus..ypač kepiniuose,desertuose tai yra begalo svarbu. Šiais laikais visų stiklinės skirtingos, ne taip kaip seniau vienodo tūrio, todėl visi visad dabar receptuose rašo tikslius gramus, o ne šaukštais ar stiklinėm atmatuoja..

Rašyti komentarą