Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas džiovintais obuoliais ir grybais. Paprastai, įprastai, tik dar skaniau ir gražiau.
Norite dar šviežesnio vaizdo? Silkę patiekite stiklinėse.
Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais
Silkei:
Žolelių majonezui:
Gaminimas
Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Bulves su lupenomis išverdame, nusunkiame. Burokėlius taip pat išverdame arba iškepame orkaitėje.
Keptuvėje ant nedidelės ugnies aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, jei jo dėsite. Į keptuvę suverčiame smulkiai supjaustytus grybus, džiovintus obuolius ir kriaušes. (Jei pastarieji labai sausi, juos taip pat galima pamirkyti vandenyje.) Pasūdome ir pagardiname pipirais.
Burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais. Sumaišome su atvėsusiu keptuvės turiniu, pašlakstome citrinų sultimis.
Sumaišome žolelių majonezą: visas sudedamąsias dalis sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos žalsvos masės arba susmulkiname peiliu.
Bulves nulupame, supjaustome riekelėmis.
Ant lėkštės išdėliojame bulvių riekeles, uždedame po šaukštelį žolelių majonezo, tada burokėlių, grybų ir vaisių mišrainės, o ant viršaus – silkės gabalėlį.
Sveika Beata, si silkes variacija labai suzavejo, noreciau gaminti kuciu vakara, bet kuo pakeisti majoneza?? kiek zinau jo negali buti ant kuciu stalo..
Sveiki, kiek laiko reikia mirkinti grybus ? Aciu!
Tikriausiai labai skanu. Deja, nei majonezu, nei juolab grietines ar liesos ar riebios, musu senoliai ant kuciu stalo niekada nevartojo. Palikim majonezus su grietinem Kaledoms. Pamirsom tikruju tradiciju prasme…
Tikriausiai labai skanu. Deja, nei majonezu, nei juolab grietines ar liesos ar riebios, musu senoliai ant kuciu stalo niekada nevartojo. Palikim majonezus su grietinem Kaledoms. Pamirsom tikruju tradiciju prasme…
pritariu Ramunei, manau majonezą pakeisiu aliejumi su žolelėmis, nes nebelieka įdomumo su tais visais majonezais ir liesom grietinėm. Kažkaip labai skaniai Beatos virtuvėje, bet, pastebėjom su draugėmis, kad labai daug kur majonezo kraunama. Ar čia adaptacija lietuviškam, neva, skoniui?
kuo galima būtų galima pakeisti majonezą, jis juk kūčių stalui nelabai?
Sveika Beata!
Kadangi gyvenam kitam pusrutulyje ieškau alternatyvos silkei 😀 Radau vienintelį panašų pakaitalą ir tai būtų stiklainis marinuotų sardinių aliejuje. Iš tiesų atrodo panašiai, rodos tik spalva žuvies tamsesnė…Dabar klausimas kuo skiriasi sardinė ir silkė (sardines vs. herring)? Ar pavyktų naudoti sardines?
Manau, kam nepakanka aliejaus, tai avokadų majonezas puiki alternatyva
Sveika Beata,
kuo butu galima pakeisti dziovintus obuolius?
aciu