Silkės ir burokėlio draugystė gyvuoja nuo neatmenamų, dar „silkės pataluose“ laikų. Ir iš tiesų, jie tokie skirtingi, bet taip puikiai dera tarpusavyje, kad jau vienas be kito tapo neįsivaizduojami. O dar pagardinus viską sėklų mišiniu… Tokio patiekalo norėsis ne tik per Kūčias ar Kalėdas, bet ir kasdieniniame savo meniu.
Silkė su burokėliais ir sėklomis
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius perpjauname per pusę ir išverdame sūdytame vandenyje su lauro lapais bei pipirais (galima rinktis jau išvirtus burokėlius iš parduotuvės). Išvirusius nulupame ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Supjaustome gabaliukais marinuotą arba sūdytą silkę (arba kitą žuvį, pvz., lašišą).
Turimas sėklas pakepiname keptuvėje, kad būtų ne tik aromatingesnės, bet ir – svarbiausia – traškesnės.
Viską sluoksniuojame stikliniame inde, juk tokio grožio slėpti nevalia!