Kūčios ir Kalėdos pasįžymi tuo, kad ant stalo nugula tokie patiekalai, be kurių neįsivaizduojamos gražiausios metų šventės. Tokia ir ši silkė. Pabandykite, ir daugiau jūsų šventės be jos neapsieis. Augonos ir cinamonas šiame patiekale tik dar labiau sustiprina kalėdinę nuotaiką.
Silkė su morkomis, aguonomis, cinamonu ir graikiniais riešutais
Reikės:
Gaminimas
Svogūną supjaustome kubeliais, metame į keptuvę su aliejumi ir kepiname, kol suminkštės ir įgis auksinę spalvą.
Morkas sutarkuojame smulkia trintuve (man patinka smulkiais šiaudeliais) ir dedame į keptuvę greta svogūnų. Pabarstome cukrumi (pasak mano mamos, taip morkos išlaiko ryškesnę spalvą), įpilame dar aliejaus, kad nebūtų sausa, sumažiname šiek tiek ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 10 minučių.
Į keptuvę suberiame razinas, riešutus, aguonas bei cinamoną, pamaišome ir viską dar patroškiname apie 5–7 minutes.
Palaukiame, kol atvės, ir pagardu užklojame silkinėje išdėliotas juostelėmis pjaustytas silkės filė.
Galima papuošti citrinų bangelėmis. Skanaus!