Baltosios pupelės nuo seno buvo lietuviškam meniu, tik galbūt rečiau dabar ant stalo valgom jas su silke, bet iš tiesų šis pupelių ir grybų variantas asketiškas, bet be galo gardus.
Pupeles galite naudoti ir jau išvirtas konservuotas. Arba išsivirti daugiau, puikiai tiks burokėliu salotoms. Kadangi man rodos, kad svogūnų ir taip užtektinai yra ant kūčių meniu, aš siūlau naudoti porą, jis daug švelnesnis ir puikiausiai tinka prie pupelių ir grybų.
Silkė su pupelėm ir grybais
Reikės:
Gaminimas
Pupeles užmerkiam iš vakaro, tada nupilam vandenį ir išverdam.
Grybus užpilam su verdančiu vandeniu ir leidžiam pastovėti,
Porą supjaustom smulkiai ir pakepinam ant nedidelės ugnies kad suminkštėtų.
Grybam suminkštėjus supjaustom juos smulkiai ir dedam prie porų.Čia galime supilti ir grybų skystį tik ne visą, ir tada ant didelės ugnies pakaitinti kad išgaruotų skystis, bet grybų skonis, liks, ir dar suintensyvės.
Porus sumaišom su pupelėmis. Dar įpilam šaukštą alyvuogių aliejaus.
Į silkinę išdėliojam silkės gabaliukus ir šalia paskleidžiam porus su grybais ir pupelėmis. Pabarstom viską pipirais dar truputis citrinos sulčių pašlakstytų ant pupelių pagyvins skonį.
O grybų nereikia išvirti? Ar užtenka užpilti karštu vandeniu?