Tai mūsų maisto redaktorės Ievos mamytės Audronės klasikinė silkė, kuri nepasiduoda naujovėms ir daugelį metų gaminama kalėdiniu laikotarpiu. Audronė yra džiovintų slyvų mėgėja, todėl ir šiame recepte slyvos dominuoja. Saldžiarūgštis padažas su džiovintomis slyvomis puikiai dera su sūria silke.
Silkei su slyvomis ir razinomis pomidorų padaže
Reikės:
Gaminimas
Slyvas supjaustome ketvirčiais. Slyvas ir razinas nuplauname, užmerkiame švariame vandenyje ir paliekame išbrinkti.
Svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštės.
Išbrinkusius vaisius nukošiame, nusausiname ir suberiame į keptuvę, minutę pakepiname. Supilame pomidorų padažą, įpilame acto, dedame cukrų, pagardiname žiupsniu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Patroškiname ant vidutinės kaitros apie penkias minutes, nukeliame nuo kaitros ir paliekame pernakt.
Kitą dieną silkę supjaustome riekelėmis, dėliojame į silkines, užklojame džiovintų vaisių apklotu ir papuošiame petražolėmis ar kitomis žolelėmis.