Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti,
brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu ir labai lietuviška.
Silkės blyneliai su kanapėmis ir krapais
Reikės:
Gaminimas
Ruošiame blynų tešlą: išplakame du kiaušinius, įpilame šiek tiek vandens ir po truputį suberiame miltus. Maišome šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi būti skystesnės konsistencijos nei grietinė.
Krapus smulkiai supjaustome ir kartu su kanapėmis sudedame į tešlą. Išmaišome.
Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, uždedame du silkės gabaliukus, apkepame iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, apverčiame, pakepame dar kelias minutes.
Papuošiame krapais ir skrudintomis kanapėmis.