Spausdinti

Silkė, morkos ir svogūnai, grybai, burokų patalai… Šiai mūsų Kūčių ir Kalėdų stalo įžymybei galima kurti eiles. Bet ką pasiūlyti tiems valgytojams, kuriems ši klasika atsibodo ir norisi naujovių? Ogi gražias ir spalvingas silkės salotas!

Šį patiekalą galima ne tik drąsiai nešti ant Kūčių stalo, bet ir gaminti visą žiemą.

 

Silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

kelių kupinų saujų įvairių salotų lapelių ir gražgarsčių
2–3 silkių filė
vieno didelio arba dviejų mažų burokėlių
100–150 g marinuotų agurkėlių „Spilva“
pusės granato
4 šaukštų pesto padažo „Felix“ 
krapų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus 
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pirmiausia orkaitėje išsikepame burokėlius (galima tai padaryti ir prieš dieną). Supjaustome juos nestorais griežinėliais, dedame į skardą ir pašlakstome aliejumi. Beriame druskos, pipirų ir rankomis pamaišome, kad tolygiai viskuo pasidengtų. Paskleidžiame burokėlius skardoje vienu sluoksniu ir kepame orkaitėje apie 20–25 min. arba kol suminkštėja.

2

Ant salotų lapelių užpilame tris šaukštus pesto padažo „Felix“ ir gerai išmaišome. Salotų lapelius klojame į didelę lėkštę.

3

Ant jų dedame keptus burokėlius, gabalėliais supjaustytą silkę, išilgai perpjautus mažus agurkėlius „Spilva“, beriame lukštentas granatų sėklas. 

Reklama
41011
4

Paskaniname druska, pipirais, kapotais šviežiais krapais ir pašlakstome likusiu šaukštu pesto padažo.

Ingredientai
Patarimas

Jei norite, kad salotos būtų dar sotesnės, galite įpjaustyti avokadą ar mažų keptų bulvyčių.

Alternatyva
  • Marinuoti agurkėliai „Spilva“ – mažučiai ir dailūs. Dėl to jie puikiai tinka salotoms: ne tik gerai atrodo, bet ir puikiai dera su silke. Dalį šių saldžiarūgščių agurkėlių galite panaudoti Kūčių salotoms su silke, o likusius patiekti kaip garnyrą prie keptos paukštienos ar kito šventinio Kalėdų patiekalo.
  • Pesto padažas „Felix“ išgelbės nuo papildomo darbo ruošiant padažą. Šis skystesnis pestas tinka salotoms gardinti, o po Kalėdų galėsite jį sunaudoti gamindami trintas sriubas ar daržovių garnyrus.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą