Grožis, italų ir lietuvių virtuvės junginys. Maloniai rūgštus, kiek saldus ir derantis su silke. Rinkitės nelabai sūrią silkę. Tokius suktinukus šaldytuve galite palaikyti ir ilgiau. Prieš valgant tinka palaistyti citrinų sultimis.
Silkės suktinukai su gremolata
Reikės:
Gaminimas
Gaminame gremolatą: razinas, kaparėlius, žoleles sukapojame peiliu arba sutriname trintuvu kartu su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais. Išeis tokia žalsva tyrė, panaši į pestą. Paragaujame, galbūt norėsis daugiau citrinų sulčių ar aliejaus.
Kiekvieną silkės filė gabalėlį iš vidinės pusės, kur išimti kaulai, patepame šaukšteliu su trupučiu gremolatos, susukame į ritinuką ir persmeigiame mediniu iešmeliu. Sudedame į indelį ir leidžiame pastovėti šaldytuve arba valgome iš karto.
Galima pasilikti šaukštelį gremolatos, atskiesti ją trupučiu citrinų sulčių ir aliejaus, padaryti skystesnį padažą ir juo palaistyti silkės filė.