Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar burokėlio ir bulvės. Tik šįkart šis smagus derinys bus ne tik skanus, bet ir gražus. Įkvėpimo sėmėmės iš kaimynų latvių ir estų, kurie daržoves įvairiausiais būdais mėgsta marinuoti daug labiau nei mes, lietuviai. Ir dėmesio – čia marinuosime ne burokėlį, o bulves! O štai užkandžių formavimo žiedai padės saldžiarūgštes bulves, virtą burokėlį gražiai susluoksniuot kartu su sūdyta silke ir viską paversti gražiu šventiniu užkandžiu.
Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais
Reikės:
Marinatui:
Gaminimas
Gerai nuplautas bulves supjaustome griežinėliais, geriausiai mandolina (vidutinio storio, kad nebūtų per ploni). Jei bulvių odelė labai stora, prieš tau bulves nuskutame jas. Dedame bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdame 5 minutes, kad bulvės tik vos suminkštėtų. Nusunkiame.
Gaminame marinatą. Keptuvėje sumaišome vyną su cukrumi ir verdame kol pusę skysčio nugaruos – apie 10 minučių. Tada supilame actą ir aliejų ir paverdame dar kelias minutes, kol aliejus susidraugaus su marinatu. Užpilame marinato ant atvėsusių bulvių riekelių ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
Burokėlius nulupame ir supjaustome mandolina. Atidedame į dubenėlį ir pašlakstome actu ar citrinos sultimis.
Gerai nuplautas bulves supjaustome griežinėliais, geriausiai mandolina (vidutinio storio, kad nebūtų per ploni). Jei bulvių odelė labai stora, prieš tau bulves nuskutame jas. Dedame bulves į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdame 5 minutes, kad bulvės tik vos suminkštėtų. Nusunkiame.
Gaminame marinatą. Keptuvėje sumaišome vyną su cukrumi ir verdame kol pusę skysčio nugaruos – apie 10 minučių. Tada supilame actą ir aliejų ir paverdame dar kelias minutes, kol aliejus susidraugaus su marinatu. Užpilame marinato ant atvėsusių bulvių riekelių ir paliekame pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
Sūdytą silkę sukapojame kubeliais. Krapus ir petražoles gerai susmulkiname.
Serviruojame lėkštėje: statome kulinarinį žiedą ant lėkštės, dedame burokėlių sluoksnį, apie keturis šaukštelius silkės, sluoksniuojame bulves, pabarstome žalumynais, vėl burokėlių sluoksnis, nedidelis sluoksnis silkės ir bulvių.
Atsargiai nuimame žiedą ir viską papuošiame krapais.
Burokėlius nulupame ir supjaustome mandolina. Atidedame į dubenėlį ir pašlakstome actu ar citrinos sultimis
Labai patinka jūsų patiekalų receptai. Daug ką esu išbandžiusi.
Tik labai būtų puiku , jeigu pradėtumėt rašyti kiek koks patiekalas turi kalorijų, tai labai padėtų žmonėms skaičiuojantiems kalorijas.
Manau daugelis jūsų skaitytojų jums tikrai padėkotų.
Puikus starteris!Maloniai nustebinau užsieniečius .Duodu 5 baronkas