Turbūt joks kitas pusryčių patiekalas populiarumu nepralenks švelnaus prancūziško omleto. Klasika šis patiekalas tapo tikrai ne be priežasties – kiaušinių ir sviesto sąjunga tokia stipri ir taip visų mylima, kad rodos, nereikia ir jokių kitų pusryčių patiekalų.
Tiesa, tobulam omletui nevalia gailėti gero, skanaus sviesto ir sūrio, mat ingredientų patiekale yra vos keli, todėl viskas turi būti aukščiausios kokybės. Štai todėl čia taip tinka DVARO sviestas ir SENOJO DVARO sūris.
Šilkinis omletas su sūriu
Reikės:
Gaminimas
Dubenyje gerai išplakame kiaušinius su druska ir trupučiu pieno ar grietinėlės, kad nesimatytų atskirų baltymo dalių.
Įkaitiname nedidelę keptuvę. Dedame gabalėlį sviesto ir pasukiojame, kol šis putodamas ištirps ir suteps visą keptuvę. Supilame kiaušinių plakinį ir nustatę vidutinę kaitrą kepame kartais pamaišydami, kad sutvirtėtų kuo daugiau keptuvėje esančio skysčio.
Kai keptuvėlės paviršiuje kiaušiniai jau beveik sutvirtėję, bet dar ne iki galo, ant jų beriame saujelę smulkiai sutarkuoto „Senojo Dvaro“ sūrio. Mentelės pagalba atsargiai perlenkiame omletą ir dar pašildome uždengę dangčiu ant vidutinės kaitros, kad sūris viduje išsilydytų.
Omletą išverčiame į lėkštę ir patiekiame su apkeptais smidrais.
DVARO sviestui ditirambų jau negiedosim, jis mums yra tiesiog skaniausias. O jei dar neragavote 6 mėnesius brandinto SENOJO DVARO sūrio, tai sakome – tiesiog neatsivalgomas. Šiam sūriui brandumas suteikia tvirtą tekstūrą sodrų riešutų poskonį, jis pikantiškai salstelėjęs, todėl skanus ir vienas, ir vasaros salotose, ir kaip desertas su šviežios uogienės šaukšteliu.
Kokiu dar suriu butu galima pakeisti Lt Dvaro? Šįryt Gaminau su Emmental tai šeimynai visai nepatiko…