Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti ar išvirti. Galima ir taip, ir anaip. Jei pakepsite keptuvėje su šaukštu aliejaus ir trupučiu sviesto, tai paskui jau jokio padažo nereikės, lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų užteks, ir trupučio citrinos sulčių. Super vakarienė ar supakuoti pietūs.
Šiltos smidrų ir lašišos salotos
Reikės:
Gaminimas
Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname, pačius smidrus (jei stori) perpjauname išilgai. Į keptuvę pilame aliejų ir sviestą, ir dedame ten smidrus. Vis pamaišydami leidžiame jiems gražiai apkepti ir suminkštėti. Pabaigoje įbersime truputį druskos bei pipirų.
Lašišą supjaustome smulkiais gabaliukais, saulėje džiovintus pomidorus taip pat pjaustome smulkiai, viską sumaišome. Pabarstome citrinpipiriais.
Iškeptus šparagus dedame į lėkštę, ant viršaus dedame supjaustytą lašišą, palaistome citrinų sultimis ir sumaišome. Vualia. Kitaip tariant, neužtruksite ilgiau nei 10 minučių ir nuostabiausia vakarienė ant stalo. Šparagų sezonas yra DABAR. Griebkite jį už daigų.
Gaminau ir labai patiko. Ačiū už receptą.
smidrų nereikia nuskusti? Jų luobelė stora, bus nesukramtomi plaušai
[…] smidrus sėkmingai naudojau pyragėliuose su ricotta, šiemet akis užkliuvo Beatos pasidalintu receptu, nes kaip tik šaldytuve liūdėjo iš šeštadienio turgaus parsinešta smidrų […]
Beata, gelbėkit, na, su smidrais niekaip nesusidraugauju.. perku iš prekybos centro, bandžiau virti, bandžiau kepti.. „velnioniškai” kieti, tiksliau net nevalgomi… nesuprantu, ką darau ne taip, ar netinkamus perku?