Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką. Panašiu džiovintų vaisių ir riešutų mišiniu, gausiai pagardintu cinamonu, mane vaišino pusseserė Rosita. Mėginkite ir nedvejokite – lengvai pavyks net ir pradedantiesiems. Tinka dovanoti arba patiekti užkandžiams.
Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje.
Elektriniu plakikliu ar šluotele išplakame kiaušinio baltymą, kad pradėtų putoti. Baltymą pilame ant riešutų ir gerai išmaišome, kad juo būtų suvilgyti visi riešutai.
Ant riešutų beriame ¾ prieskonių mišinio, cukrų bei druską ir lengvai pamaišome, kad riešutai pasidengtų cukruotais prieskoniais. Riešutus suberiame į skardą, tolygiai paskleidžiame ir kepame karštoje orkaitėje apie 12–15 minučių.
Nedideliais gabalėliais susmulkiname džiovintus vaisius. Pašlakstome aliejumi ir išmaišome, kad juo tolygiai pasidengtų visi vaisiai. Ant vaisių suberiame likusį prieskonių mišinį ir lengvai pamaišome.
Riešutams baigus kepti, sumažiname kaitrą iki 160 °C. Vaisius suberiame į naują skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleidžiame ir kepame apie 10 minučių arba kol prieskonių plutelė sutvirtės, o vaisiai pradės džiūti.
Sumaišome atvėsusius vaisius ir riešutus.
Jei esate pasiryžę įdėti daugiau pastangų – pirmiausia nulupkite riešutų luobeles. Lazdynų riešutus reikėtų šiek tiek pašildyti orkaitėje ir tada pirštais nutrinti sutrūkinėjusias luobeles, o migdolams „skūrą nudirsite“ prieš tai juos užplikę verdančiu vandeniu ir kelias minutes jame pamirkę.
Riešutai supakuoti nedidelėje, folija išklotoje popierinėje dėžutėje. Spalvotos medžiaginės juostelės pagyvina vaizdą. Viršus pateptas klijais ir apibarstytas blizgučiais. Norimą raštą išgausite naudodami iš popieriaus išsikirptą trafaretą.
Beata, regis pamirsai cukru. Kur deti ta cukru ir druska? Sumaisyti su prieskoniais ar su baltymais?
manau labai gražiai atrodytu popierinėje tūtoje, kūgyje, būtinai išbandysiu, jau įsivaizduoju, kaip skanu….
O gal galit pasakyti kiek laiko mazdaug toks misinuka galioja?:) ar jam nera galiojimo?
Sveiki, o riešutus išimti iš orkaitės, kai kepame vaisius, ar kartu dar pakepti?
Dėkoju Beatai už šį receptą, kuriuo kažkaip pavyko nustebinti net ir gurmanais besivadinančius prancūzus 🙂
Kokius džiovintus vaisius rekomenduojate naudoti?