Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę.
Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais
Reikės:
Gaminimas
Sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje orkaitėje (190 oC) apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.
Išimame skumbrės kaulus, nuimame odą, žuvį pirštais pasmulkiname. Saliero lapkočius nuskutame ir plonai supjaustome. Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais, agurkėlius taip pat supjaustome plonomis riekelėmis. Dedame majonezo, įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome. Pagardiname šviežiai maltais pipirais.
Po šaukštelį skumbrės dedame ant paskrudintų duonos riekelių ir apibarstome smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Išbandžiau! Labai skanios salotos! Rekomenduoju!