Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas Vyšniauskas iš Plungės garsėja savo meile Plateliams ir tortams! Kažkada Martynas buvo vadybininku, bet kol ruošėsi savo vestuvėms ir kepė joms tortą, suprato, kad širdyje jis – konditeris! Jei būsite Plungėje, būtinai užsukite į Martyno ir jo žmonos kepyklėlę-kavinukę Mr.NOM cafe bar. Šis desertas ypatingas tuo, kad jį galima neštis į bet kurią iškylą. Įsivaizduokite – plaukiate su draugais Plateliu ežeru, išsiimate po stiklainėlį tobulo deserto (beveik torčiuko) ir mėgaujatės…
Sluoksniuotas vasaros iškylų desertas
Reikės:
Gaminimas
Sutrupiname sausainius iki smulkių trupinių ir sumaišome su lydytu sviestu. Į juos galima įmaišyti dar truputį kakavos, kad būtų sodresnė spalva ir išraiškingesnis skonis. Trumpam atidedame į šalį.
Gaminame traškų sluoksnį. Kitame dubenėlyje sumaišome traškius dribsnius su riešutų pasta.
Elektriniu plaktuvu sumaišome maskarponę su cukraus pudra. Tada supilame grietinėlę ir įmaišome ją, kol kremas taps purus, standus.
Formuojame skanėstus į 4 nedidelius stiklainėlius. Pirmiausia į dugną dedame šokoladinius trupinius, juos paspaudžiame, palyginame. Tada dedame traškųjį sluoksnį, jį taip pat išlyginame. Tada karamelės sluoksnis – jos dedame tiek, kiek norisi ir kaip saldžiai mėgstate valgyti. Galite naudoti pirktinę karamelę arba pasigaminti puikaus karamelės kremo su kava. Tada maskarponės kremo eile ir dar vienas šokoladinių trupinių sluoksnis. Ant jo uždedame truputį trintų uogų ar uogienės, ant jos dar truputį maskarponės ir galiausiai viską puošiame įvairiomis šviežiomis uogomis.
Sveiki. Norėčiau paklausti, ar būtina dėti riešutų kremo?