Spausdinti

Prasidėjus pomidorų sezonui ir šiltiems liepos, rugpjūčio vakarams, tikrai nesigailėsite šį receptą turėdami po ranka. Galima ruošti visai paprastai, o galima prašmatniai – su burata. Esmė paprasta: pirktinė sluoksniuota tešla (ją mėgstu pakočioti, kad būtų plonesnė ir traškesnė), kumpis (ar šiaip kas sūraus) ir pagardai.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir burata

1
komentarai
0
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

400 g sluoksniuotos sviestinės tešlos
4 šaukštų krapų ar kitokių žolelių pesto
2 šaukštų grietinės
400 g pomidorų
70 g vytinto plonai pjaustyto kumpio
120 g buratos
alyvuogių aliejaus
druskos
juodųjų pipirų
šviežių prieskoninių žolelių papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Iš atitirpintos sluoksniuotos tešlos išpjauname arba suformuojame apskritimą. Paliekame apie 1 cm pločio kraštelį ir įpjauname (bet neperpjauname kiaurai) aplink visą perimetrą. Tešlos vidurį subadome šakute ir šauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę (apatinę lentyną) maždaug 10 minučių.

2

Kol tešla kepa, pesto sumaišome su grietine, nepernelyg storomis riekėmis supjaustome pomidorus.

3

Apkepusios tešlos vidurį tepame žolelių ir grietinės padažu. Ant viršaus dėliojame pomidorus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir grąžiname atgal į orkaitę kepti. Tik šįkart kepame jau ne pačioje apačioje, o kiek aukščiau nei viduryje. Kepame dar apie 10–15 minučių, kol pomidorai suminkštės.

Reklama
41011
4

Iš orkaitės ištrauktą pyragą gardiname buratos sūriu ir vytinto kumpio juostelėmis. Skanaujame dar šiltą.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą