Spausdinti

Meskime žvilgsnį į ateitį – jei antrąją Velykų dieną nuo jūsų šventinio stalo liks vienas kitas dar nesuvalgytas margutis, tai būtinai pasigaminkite šias salotas – čia kiaušinis negroja pirmuoju smuiku, bet ramiai gardžiai papildo visą maistingų ir sočių salotų kompaniją.

Sluoksniuotos tunų salotos su avokadų majonezu

11
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

4–5 virtų bulvių
4 kietai virtų kiaušinių
1 ilgavaisio agurko
2 morkų
2 skardinių konservuoto tuno
Pusės salotų „Iceberg“ gūžės
Valgomųjų daigų, laiškinių česnakų pagardinti

Avokadų majonezui:

1,5–2 prinokusių avokadų
Pusės citrinos sulčių
Šaukštelio Dižono garstyčių
Ryšulėlio kalendrų lapelių
Šaukšto konservuotų Chalapos paprikų
Šaukšto konservuotų kaparėlių
Pusės šaukštelio česnakinės druskos
3 šaukštų vandens
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pradėkime nuo avokadų majonezo.

1

Avokadus elektriniu trintuvu sutriname su garstyčiomis, citrinos sultimis, kalendrų lapeliais, konservuotomis aitriosiomis Chalapų paprikomis bei kaparėliais ir žiupsniu česnakinės druskos.  Kad mūsų pagardas labiau primintų padažą, įpilame šlakelį vandens ir darkart prasukame, kol pasieks švelnią, lygią konsistenciją. Padažą išimame į atskirą dubenėlį ir trumpam atidedame į šalį.

Gaminame salotas:

1

Nedideliais kubeliais supjaustome virtas nuluptas bulves ir jas dedame į salotų indo dugną. Ant viršaus klojame kelis šaukštus avokadų padažo ir smulkia tarkute užtarkuojame kietai virtą kiaušinį. Tada ant viršaus eina šiaudeliais sutarkuoti agurkai ir morkos, konservuoto tuno gabalėliai ir smulkiai pjaustytos aisbergo salotos. Galiausiai viską darkart užklojame avokadų majonezo sluoksniu, užtarkuojame kiaušinių ir vainikuojame valgomųjų daigų karūna bei smulkintais laiškiniais česnakais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą