Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su smulkintu virtu kiaušiniu ir sviesto padažu yra klasikinis belgiškas patiekalas. Labai gardus ir paruoštas su lietuviškais smidrais.
Smidrai belgiškai
Reikės:
Gaminimas
Kietai išverdame kiaušinį – prireiks 7–8 minučių. Kol kiaušinis verda, nupjauname smidrų kotelius, jei jie kieti ir apdžiūvę.
Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame juos iš vandens. Puodelyje išlydome sviestą. Susmulkiname petražoles.
Nulupame ir šakute sutriname virtą kiaušinį. Į kiaušinio masę supilame lydytą sviestą, įpilame citrinų sulčių, suberiame petražoles, muskatus, druską ir pipirus. Gerai viską išmaišome.
Išdėliojame smidrus lėkštėje ir ant viršaus užpilame padažo. Valgykite karštus.
per daug sviesto mano skoniui. Valgai smidrus su kiaušiniu ir užsikandi gabalu sviesto.
Labai ačiū už vieną iš geriausių receptų mano gimtojoje šalyje.
Laukiu receptas „Gentse stoverij”
Labai riebu, gal vertetu sviesta keisti tyru alyvuogiu aliejumi? Beata labai jau riebius receptus pamegus.
Priešingai nei kitiems, man ne per riebu, sviestas skaniai nubėga žemyn. Bet man per kietos petražolės ir jų per daug, gal geriau būtų sviestą su pakepintais špinatais sumaišyti su kiaušiniu