Smidrai – mano meilė. Kartojau ir kartosiu… Pakelkit rankas, kas dar įsimylėję SMIDRUS??? Visi privalom mokėt išsikept nors vieną kepinį su smidrais. Jei nieko nebandėt, bandykit šitą – ar vasaros piknikui, ar vežtis Joninėms, ar su šeima į sodybą, o gal tiesiog skaniems pietums.
Nereikia formų, nereikia nieko komplikuoti: labai skani trapi tešla, kreminis patalas ir tada į šoninę įsivynioję smidrai. Viskas vyksta labai greitai: pasiruošiat tešlą, iškočiojat ir klojat į skardą, o jau kremo nereikia gamint – imat nuostabų kreminį sūrį AMFORĄ. Beje ir nuostabi tešla paruošta su kreminiu sūriu: bus minkšta, elastinga, o iškepusi – traški ir trapi. Smidram labai patinka ir sūrumas, ir kumpiai, tai drąsiai suporuokit.
Jokios šaldytos tešlos, viskas įvyksta greitai ir paprastai. Pabandykit, tikrai kartosit. Ir tešlos receptą išsisaugokit, labai tiks visiems nesaldiems vasaros kepiniams.
Smidrų tarta su kreminiu sūriu ir šonine
Tešlai:
Įdarui:
Gaminimas
Miltus sutrinam su kambario temperatūros sviestu ir kreminiu sūriu AMFORA, įpilam keturis šaukštus vandens, kad geriau viskas sukibtų. Tešla turi būti sausesnė, kad paimtų drėgmės ir iš AMFOROS, ir iš smidrų.
Tešlą iškočiojame kuo ploniau į apvalų lakštą.
Iškart perkeliame iškočiotą lakštą į didelę kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
Ant tešlos lakšto paskleidžiame kreminį sūrį AMFORA su žolelėmis. Paliekame laisvą kraštą – jį vėliau užlankstysime.
Nupjauname sumedėjusius smidrų galus, apvyniojame juos šonine. Rikiuojame ant tepamo sūrio patalo. Pabarstome dar pipirais, druska, jei norisi.
Užlankstome kraštus.
Kepame 190-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Arba kol tešla bus auksinės spalvos, o šoninė ir smidrai iškepę.