Dideli vaikai vis tiek kažkuriuo metu pasako fuiiii. Vieną dieną fui žuvis, kitą dieną atsikėliau su naujiena – mama, nuo šiandien nebevalgau mėsos. Ir iš viso, mama, visas tas tavo maistas neskanus!!! Tai tada prašau – eik ir gaminkis pats. Ir ką – pasigamina! Va, kad ir šias vegetariškas buritas, kurias iš savo draugės išmoko gaminti ir gamina dabar sau, ir man. Džiaugiuosi, kad gamina, todėl visada pasirūpinu, kad namuose būtų pakankamai atsargų – raudonųjų pupelių, kukurūzų, avižirnių. Renkuosi GLOBUS – kokybė garantuota, o ir rasti galima kiekvienoj parduotuvėje. Aišku, galima virtis patiems, bet patogumas ir greitis labai svarbu (ypač paaugliams!!)
Sočios vegetariškos buritos
Reikės:
Gaminimas
kubeliais pjausytą papriką pakepiname keletą minučių su šlakeliu aliejaus, tada sumaišom su konservuotais kukurūzais ir raudonosiomis pupelėmis, pomidorais, nepagailim citrinų sulčių ir druskos.
Į tortiliją dedam šaukštą virtų ryžių (gali būti ir atvėsę), keletą šaukštų daržovių ir pupelių įdaro, užbarstom sūriu ir suvyniojame.
Suvyniotas buritas kelias minutes apkepame sausoje keptuvėje ant visų pusių, kad maloniai perkaistų ir sūris išsilydytų. Jei neturite kantrybės, laisvai galite skanauti ir nekeptus.