Stebuklingas šokoladainis be pridėtinio cukraus, bet toks skanus, kad valgo vaikai ir neklausia KO ČIA PRIDĖJAI MAMA???
Šokoladainis su batatais
Reikės:
Gaminimas
Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu trintuvu iki košelės. Jei kombainas vargsta, tai įpilame šlakelį vandens, kad viskas susimaltų. Gautą masę išimame į erdvų dubenį.
Į bulvių ir datulių masę sudedame kokosų aliejų, riešutų sviestą, beriame dosnų žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišome. Suberiame kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską vėl kruopščiai išmaišome, kad neliktų sausų vietų.
Į kepimo popieirumi ištiestą nedidelę (maždaug kaip pusė tradicinės kugelio kepimo formos) kepimo formelę sudedame gautą masę, ją paskirstome šaukštu ar mentele, kad paviršius išsilygintų. Ant viršaus dėliojame kapoto šokolado gabalėlius ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Išėmę iš orkaitės, prieš pjaustydami leidžiame gerai atvėsti, papuošiame šviežiomis ar šaldytomis uogomis. O jei nėra kantrybės laukti, šis šokoladainis bus kuo skaniausias ir šiltas, kaip šaukštu valgomas desertas.
Kokius miltus galima dėti vietoj kvietinių ir ar būtina dėti riešutų sviestą, gal galima kažkuo pakeisti?
Laba diena. Kuo galima pakeisti riešutų kremą?
Sveiki. Kiek laiko mirkyti datules? Ačiū 🙂
Kaip supjaustytus ir kiek laiko reikia kepti batatus, kad būtų tinkami šiam kepiniui?
Ar įmanoma kažkuo pakeisti kokosų aliejų? Jis būtinas?