Spausdinti

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai.

Šokoladinis suflė, arba lava cake

5
komentarai
31
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

100 g juodojo šokolado drožlių
4 kiaušinių
1 šaukšto konjako ar brendžio
4 šaukštų cukraus
trupučio sviesto indeliams patepti
1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti
1 šaukšto „Beatos virtuvės“ kakavos kepiniams
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kartu įkaitiname ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.

2

Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus. Indelius pasukinėjame, kad cukrus lengvai prikibtų prie sienelių.

3

Šokoladą ištirpiname dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Indas su šokoladu turi nesiekti vandens. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir konjaku labai gerai išplakame, kol masė pabals.

Reklama
41011
4

Į trynių plakinį supilame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.

5

Kitame dubenyje iki standumo išplakame baltymus. Atsargiai šaukštu įmaišome juos į trynių ir šokolado masę. Taip pat įmaišome ir kakavą.

6

Masę paskirstome į formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 13–14 minučių, priklausomai nuo to, ar norite skystesnės, ar tirštesnės suflė.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labas! O į šiuos lavos keksiukus nereikia miltų? Ar galima juos laikyti šaldytuve iki patiekimo? Ar būtina patiekti dar šiltus? Velykoms norėčiau spėti iškepti dar šiandien 🙂

  2. Nuostabus receptas, ačiū labai, Beata! Niekada nesirenku kepamų konditerinių gaminių (visada renkuosi šaldomus ir nekeptus), nes jie amžinai gaunasi sausi.. Bet šis suflė – nuostabus, drėgnas, tirpstantis burnoje! Tik klausimas, viduje nebuvo to stebuklingo išsiliejančio fontano – ar perkepiau (13min) ar ką ne taip dariau?

  3. Sveiki Beata,

    jau kelintas žmogus klausia, bet niekaip neatsakot. Tai reikia miltu ar nereikia? manau, kad nors truputį turėtų jų būti 🙂

  4. Ar galima šiuos sufle pyragėlius sušaldyti šaldiklyje?Ir jeigu galima, tai kaip juos atšildyti ir iškepti?

  5. Beata, kaip pas jus taip gražiai iškilę lieka. Mano sukrito išėmus iš orkaitės? Ilgiau laikyti karštoje išjungtoje orkaitėje bijojau, kad neperkeptų… Ką daryti, kad nesukristų?

  6. Kartais pagaminu „tešlą” bet iš karto nekepu. Galima laikyti šaldytuve tikrai, galbūt ir saldiklyje nekeptus ir kepimo laikas bus jau kitas.

  7. Kepiau per du kartus, abu gavosi perkepę 🙁 ar gali būti, kad 10min per ilgai kepti? Iškyla labai gražiai, išsiima taip pat

  8. Labas Beata. Gaminau popierinese keksiuku formelese. Eksperimentavau su laiku, tai uztenka 4 min del nedidelio kiekio. Vidus skystas, bet siektiek kitaip atrodantis nei Jusu nuotraukose, lyg su burbuliukais, kazkas panasaus. Kepiau su vejelio funkcija, galbut reiketu pabandyti tik kaitinti, kad gautusi vientisas begantis sokoladas?

Rašyti komentarą