Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite, tiks visam rudeniui ir ilgiems žiemos vakarams – juk burokėliai ilgai išsilaiko švieži, sultingi ir gardūs. O dėl formų labai besisielojančias drauges dar galėsite nuraminti, kad šis desertas juk iš daržovių. Tik neperkepkite pyrago, antraip jis išsausės. Skanaus artėjančio savaitgalio!
Šokoladinis burokėlių pyragas
Pyragui:
Ganašui:
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią, atsegamą kepimo skardą (20- 22 cm).
Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava. Sumaišykite kartu su cukrumi bei druska.
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir suverskite tarkuotus burokėlius. Išmaišykite.
Miltus po truputį supilkite prie burokėlių ir išmaišykite gerai. Tešla bus gana tiršta.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes. Svarbu neperkepti pyrago, kad neišsausėtų, tai geriau jau patikrinti mediniu pagaliuku ir po 25 kepimo minučių.
Ganašui šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės ir leiskite jam kiek pravėsti. Sumaišykite su grietine.
Kai pyragas atvės, užtepkite kremo ant pyrago arba konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ir papuoškite avietėmis, gervuogėmis ar bruknėmis bei mėtų ar čiobrelio lapeliais.
Sveiki, o kas yra „smulki burokinė tarka”? ta tokia kur panaši į trintuvę parmezanui? noriu bandyti, bet bijau sutarkuoti per stambiai, iš anksto ačiū už atsakymą.
vat ir man iš karto klausimas – smulki ir burokinė juk skirtingos tarkos,tai kurią naudoti? gaila.atsakymo nėra,o jau taip užsimaniau rytoj kepti..
Sveiki, o aš kepsiu jau šįvakar 🙂 Tarka smulkesnė nei burokinė!
atrodo tai nerealiai!
http://enjoybypaula.com
Ačiū,Beata!Labai labai labai skanus.Viskas, ką gaminu pagal tavo receptus-pavyksta.Net pati savimi didžiuojuos :), dar turint omeny, kad kulinarė esu tikrai nekokia 🙂
Sveika,Beata, aciu uz recepta. Pyragas gavosi skanus, bet viena beda – pjaustant visas sutrupejo. Gal zinot kur suo pakastas?
Nuostabus pyragas! Vyras taip kreivai žiūrėjo į burokėlių ir kakavos derinį, bet ragaudamas NET DUKART pagyrė! O tai iš jo pusės – aukščiausias įvertinimas.
Netiketai nuostabus skonis 🙂
Pyragas gavosi tobulas:) cukraus dėjau 150g ir saldumo netrūko. Vaikai nepatikėjo, kad su burokais, sakė negali būti:)
Kepiau šitą gražuolį.Aišku niekas nesurado burokėlių.Man skanus.
Ar tinka vietoj kvietinių miltų grikių arba kukurūzų miltai? Kurie geriau?
Sveiki, ar ganašui gaminti tinka grietinė?
Nepatiko labai jaučiasi burokėlių skonis, nors viską tiksliai dariau pagal receptą. Gerai, kad bent vaikui patiko
Man, kaip šokolado mėgėjai – idealų, nes jis gaunasi super šokoladinis 🙂
Kadangi jis toks truputį sunkiai pjaustomas, nes limpa prie peilio ir ima trupėti, galvoju, gal pabandyt kepti kaip keksiukus? Kiek tuomet laiko reikėtų juos kept?
Na ir buroką galvoju pabandyti dar truputį smulkiau sutarkuot, kad tu makaroniukų neliktų.
Šiaip idealus 🙂
Tikrai nesitikejau kad gausis taip puikiai! Nuostabus skonis, jokio Burokeliu skonio, tik nuostabiai sokoladinis, minkstas ir gardus pyragas.
Tarkavau morkine tarka (iskepus nebuvo tokiu “siuleliu”), cukraus 150g per akis, naudojau sviesta vietoj aliejaus, virsu pabarsciau smulkintais lazdyno riesutais (lengvai ispaudziau i pavirsiu) ir kepiau didesnej formoj, kad pyragas gautusi plonesnis.
Rytoj kepsiu vel nes ryskiai per mazai iskepiau 😀
Atrode super ,pjaustesi gerai,kepiau pailgoje formoje,bet jauciasi burokeliu poskonis,niekam nepatiko…
Tešla buvo tikrai tikšta, kaip naminės grietinės, bet ir burokėlių įdėjau daugiau. Bet iškepė kuo puikiausiai! Naudojau graikinių riešutų aliejų, labai tiko. Maniški, beje, viršus suskylinėjo, tad ant viršaus nieko netepiau, bet pyragas pakankamai šlapias, todėl nemanau kad skonis nukentėjo.
Man jautėsi šiek tiek burokėlių kartumo jau suvalgius, tad siūlau užgerti arbata! 🙂
Labai labai geras! Kepiau 25min bet nesigavo šlapias, gal per mažai burokėlių, nes dejau 1 dideli, ant virsaus uztepiau šokolado ir kondensuoto pieno krema. Ir burokėlių visiskai nesijaučia
Kepiau. Labai geras receptas. Pakeičiau tik 200 ml. aliejaus į 100 g. sviesto ir 80 g. aliejaus 🙂 Ir kremą sutepiau perpjovus pyragą dar ir į vidurį (kaip tortą). Turtingas, originalus skonis, dėkui 🙂
Pyragas gavosi puikiai. Paprastas receptas ir labai geras skonis 😋💯👌