Nustebote? Nesistebėkite – majonezą tobulam šokoladiniam biskvitui pagaminti siūlo naudoti ne vienas garsus prancūzų konditeris. Juk majonezas – tai kiaušiniai ir aliejus, dar šlakelis acto ir šiek tiek druskos, o šios sudedamosios dalys yra kaip tik tai, ko reikia geram biskvitui. Šįkart norime pasidalyti visame pasaulyje gerai žinomu šokoladinio majonezo torto receptu. Dėl didelio aliejaus kiekio biskvitas ilgai išlieka minkštas ir drėgnas, majoneze esanti rūgštelė paryškina kakavą ir taip tortui suteikia dar intensyvesnio šokoladinio skonio. Tik nemanykite, kad majonezas, jei jau į tešlą jo maišysime, gali būti bet koks! Majonezą rinkitės kuo natūralesnį ir su kokybišku augaliniu aliejumi.
Šokoladinis majonezo tortas
Reikės:
Šokoladiniam kremui:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. 24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, valgomąją sodą ir druską.
Kitame dubenyje elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius su cukrumi ir kavos likeriu, kol masė pabals ir taps puri. Užtruksite apie 3 minutes. Į kiaušinių plakinį sudedame majonezą ir dar paplakame, kad gerai susimaišytų.
Per kelis kartus vis pamaišydami suberiame miltų ir kakavos mišinį, pilame vandenį ir išmaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame 30–35 minutes, kol iškeps.
Ištraukiame iš orkaitės, palaukiame apie 10 minučių ir biskvitą atsargiai išimame iš formos, paliekame visiškai atvėsti.
Pasigaminame šokoladinį kremą – ganašą. Šokoladą sutarkuojame ar sukapojame peiliu. Grietinėlę supilame į puodelį, įberiame tirpios kavos ir druskos, užkaičiame ir pakaitiname ant vidutinės kaitros, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame šokoladą. Maišome, kol šokoladas ištirps, o kremas taps vientisos konsistencijos, blizgus. Atvėsiname.
Dalį kremo pasiliekame puošybai. Biskvitą duonai raikyti skirtu peiliu padalijame į dvi dalis – du blynus. Ant pirmojo biskvito lakšto užtepame kremo, uždedame antrąjį lakštą ir kremu aptepame torto viršų bei kraštus.
Likusį kremą plakame, kol sustandės. Sukrečiame į konditerinį švirkštą ir papuošiame tortą patinkančiais ornamentais. Jei norisi, užbarstome uogų ar riešutų.
O,jei be kakavos?
Labai skanus ir lengvai pagaminamas tortas 🙂
Tikrai labai skanus tortas. Visi kas ragavo, sake „Skanumelis! Atsiemu savo zodzius ir visai be reikalo juokiausi is taves iki dabar, kad vaikystej valgei majoneza su sokoladu, Tomai”
Niam niam
Kokį naudoti kakao?
Puikus receptas. Biskvitas iškepė tobulai. Tik su kremu bandžiau eksperimentuoti. Vietoj juodo šokolado dėjau baltą, o jame matyt nelabai yra šokolado, tad kremas labai sunkiai stingo. Labiau laisčiau juo nei tepiau. Bet vis tiek gavosi labai skanus tortas.
man labai patinka jusu laida ir labai skanus sitas tortas, bet noreciau paprasyti mazos smulkmeneles-jusu receptai labai daznai skiriasi ingredijentu kiekiu. Video laidoje jie vienoki, o tarkim , kaip siame recepte – jau kitokie.
Kodel jie skiriasi, kai konditerijoje kiekiai yra tikrai svarbus?
Konkreciai siame recepte ganasui reikia 375 ml grietineles, o laidoje-350 ml.
Miela Beata, dėkoju už Jūsų receptus, tik kartais tikrai yra dideli neatitikimai su laidoje pateikiamais ingredientų kiekiais. Štai šiame recepte yra nurodyta 300 ml. vandens, o laidoje – tik 100 ml. Sakyčiau, skirtumas reikšmingas 🙂