Apie šį kremą mūsų fotografė Dovilė sako: „Meškų laimė ir Kalėdos! Kas jau kas, o aš turiu „saldžius dantis“. Jausmas, kai šokoladiškiausias šokoladas apkabina gomurį, mane visuomet nušokdina į laimingas akimirkas. Turiu prisipažinti, kad pradėjusi dirbti „Beatos virtuvėje“ mokėjau pagaminti tik keletą patiekalų, o po ketverių maisto fotografavimo metų vis dažniau neišeinu iš virtuvės.
Artėjant Kalėdoms daugelis pradedame jausti ypač pastiprėjusią magiją būti dėkingiems ir dosniems. Po kasmečių svarstymų, ką padovanoti tėvams, draugams, kaimynams ir kolegėms, supratau, kad nėra nieko geriau, nei pagaminti valgomų dovanų ir parašyti nuoširdų laišką. Skaniausi linkėjimai ir laimingų šokoladinių dantų per šventes būnant kartu!“
Šokoladinis riešutų kremas (a la Nutella)
Reikės:
Gaminimas
Riešutus paskrudiname 190 °C orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, paliekame kelias minutes atvėsti ir nulupame luobeles.
Įmaisto kombainą suberiame riešutus ir juos malame, kol pradės skirtis aliejus. Tai užtruks apie 5–7 minutes. Jei kombainui sunkiai sekasi, dedame šaukštą kokosų aliejaus ir toliau triname, kol išeis tyrelė. Riešutų masę išpilame į indelį.
Maisto kombaine datules su šiltu vandeniu ir druska susmulkiname iki tyrelės konsistencijos.
Datulių masei tapus kreminei, supilame lazdynų riešutų tyrę, suberiame kakavą ir žiupsnį druskos. Sutriname, kad viskas susimaišytų į kremą. Galima įpilti vandens, jei kremas per tirštas (vandens kiekį pareguliuojame pagal norimą masės konsistenciją). Supilame į švarų stiklainį ir laikome šaldytuve.
Kaip suprantu, čia naudojamos šviežios datulės. O ar pavyktų su džiovintomis? Jei taip, kaip jas paruošti?
Sveiki, kokį kombainą naudojate? Vis nesiseka atrasti puikiai susidorojančiu su tokiais ingridientais..ačiū 🙂
Sveiki,
Kiek laiko galima laikyti saldytuve kad nesugestu?
Sveiki, ar tiktų kiti riešutai? Šiems alergiška. Ačiū.