Soros yra ryškiaspalvės, universalios ir labai maistingos kruopos. Jas verta prisijaukinti ir kuo dažniau įtraukti į patiekalų repertuarą. Išvirtos ekologiškame „Maggi“ daržovių sultinyje jos bus puiki kompanija keptoms daržovėms ir mėsai. Šioje košėje gardžiai dera kepti brokoliai ir skrudintos sėklos, o intensyvus žaliasis mėtų padažas paryškina šviežių daržovių ir švelnių kruopų skonį.
Sorų košė su keptais brokoliais, sėklomis ir mėtų padažu
Reikės:
Žaliajam mėtų padažui:
Gaminimas
Sorų kruopas perplauname vandeniu, beriame į puodą ir užpilame 500 ml verdančio vandens. Į jį įtrupiname kubelį ekologiško daržovių sultinio „Maggi“, įpilame šaukštą aliejaus ir vis pamaišydami verdame apie 20 minučių.
Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir trumpai apkepame žiedynais supjaustytą brokolį. Kai viena pusė apskrunda, pilame į keptuvę du šaukštus vandens ir uždengiame dangčiu – susidarę garai suminkštins brokolį.
Kitoje keptuvėje arba iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje paskrudiname saulėgrąžas ir moliūgų sėklas.
Gaminame mėtų padažą. Elektriniu trintuvu sutriname visas sudedamąsias dalis. Pabaigoje paragaujame, ar užtenka druskos ir rūgštelės.
Išvirusias kruopas gardiname brokoliais, kepintomis sėklomis, kanapių branduoliais ir mėtų padažu.
Jei jūsų artimieji vis dar nemėgsta košių, pabandykite kruopas išvirti ekologiškame sultinyje „Maggi“. Kruopos prisigeria švelnaus šio sultinio skonio ir tampa skaniausiu patiekalu vos su keliais papildomais produktais.