Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms ir troškiniams virti. Jos lygiai taip pat sėkmingai praturtina ir pyragų tešlą, o jų galima prikepti pačių įvairiausių. Šis pyragas sūrus ir sotus, kupinas daržovių ir sūrių sodrumo. Jį skanu valgyti ir šaltą, ir karštą, patogu neštis, kaip užkandį į darbą ir mokyklą ar su sultinio puodeliu arba salotų lėkšte galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą vakarienei. Tokie sūrūs pyragai dažniausiai skanaujami ir kepami Vokietijoje, Prancūzijoje ir prancūziškame Kvebeke, kur populiaru sekmadieniais rengti piknikus parkuose.
Sotus pyragas su daržovėmis ir sūriais
Reikės:
Gaminimas
Moliūgą nuskutame, supjaustome kubeliais, suberiame ant kepimo formos, pašlakstome aliejumi ir kepame 190C apie 20 minučių. Galite vienu ypu išsikepti daugiau moliūgų, sutrinkite ir nesunaudotą tyrę užsišaldykite, kad panorėjus sumaišyti pyragą būtų labai lengva ir greita.
Nuluptas morkas, cukinijas sutarkuojame smulkia tarka. Špinatus nuplauname ir perlieję karštu vandeniu, paliekame sietelyje, kad nuvarvėtų. Kietąjį sūrį sutarkuojame.
Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius atskirame inde gerai išplakame elektriniu mikseriu, sudedame minkštą sviestą ir plakame kelias minutes. Į gautą masę įmaišome miltus ir pusę tarkuoto kietojo sūrio.
Sudedame visas sutarkuotas daržoves, prieš tai nusunkę susidariusį skystį, fetos sūrį ir atsargiai išmaišome. Svarbu žinoti, kad kepant tokius daržovingus pyragus, svarbu gerai išplakti kiaušinius, o tešlą išmaišyt gerai, kad kuo daugiau oro įsimaišytų ir ji po to lengviau iškiltų. Ir dar – nepagailėkite kepimo miltelių.
Supilame į kepimo formą, užbarstome likusio tarkuoto sūrio ir kepame apie 40-42 minutes.
Ištraukiame ir palaukę kol šiek tiek atvės, supjaustome pyragą kvadratėliais.
Receptas skamba nerealiai. Noriu paklausti, kokio diametro turetu buti apvali kepimo forma? Nenoreciau, kad pyragas gautusi labai aukstas 🙂
Sveiki,o kada naudoti moliuga?
Šį pyragą reguliariai kepu nuo tada, kai pasirodė Beatos žurnale. Niekada nenuvylė. Prigalvojau ir padažiukų, ir salotų prie jo. Niekada nenuvylė. O kiaušiniai su sviestu išsiplaka ir taip, tik sviestas būtinai turi būti minkštas, o kiaušiniai – kambario temperatūros. Skanaus savaitgalio!
Beata, o kokioj temperatūroje kepti ir ar tinka terminio grilio režimu?
Ačiū
Viskas puikiai pavyko.Tikrai skanu ir paprasta išsikepti. Gaminsiu dar ir dar 🙂
Sveiki, Beata,
noriu pamėginti šį pyragą draugams ateinantį šeštadienį, tik man irgi kilo klausimas, kada įmaišyti moliūgus ir špinatus, špinatų pjaustyti nereikia, taip? O fetą supjaustyta kubeliais?
Žodžiu, viską į vieną tešlą iš esmės sumaišyti, taip?
Tikiuosi pavyks..
Sveiki, kažin o su kitokiais miltais iškiltų? Galvoju bandyti su lęšių miltais.
Laaaabai skanu! Visai seimynai patiko!