Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų meduolių, pajusti bendrumo džiaugsmą ir paaukoti vaikų namų globotiniams. Žinoma, meduolių smagu išsikepti ir bet kurią kitą dieną, ypač – kol laukiame Kalėdų! Jei meduolius kepsite su skylutėmis, galėsite šiais gražuoliais papuošti eglutę. Vaikams labai patinka dekoruoti meduolius glajumi, ir iš tiesų, tai taip linksma!
Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai
Sausainiams:
Glajui:
Gaminimas
Dubenyje ar puode vis pamaišydami ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti.
Per tą laiką suplakite kiaušinį. Jį supilkite į pravėsusį sviesto ir cukraus mišinį. Ten pat suberkite prieskonius ir sodą. Rūpestingai išmaišykite.
Suberkite miltus, dar pamaišykite ir palikite per naktį. Ryte iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius.
Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje.
Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajaus spalvas paruošite įlašinę uogų, morkų, burokėlių sulčių. Glajumi dekoruokite meduolius, nepamirškite geros nuotaikos pabarstukų!
Sakykite kaip pakoreguoti recepta ar kuo juos sutepti jau atvesusius kad sie meduoliai butu lb kieti ir neminkstetu. Gyvenu kraste kur didele dregme tan vakare pakabinus juos ant eglutes ryte buna visi ant zemes ir minkstuciai lyg dregni.
Noretusi kad rec.man tiktu tiek valgymui tiel kabinimui . Aciu
Ar galima nusipirkti glaju
Ant kiek laipsnių reikia kepti?
Galima kepti be auksaspalvio cukraus syrup?
Ar galimas glajus be kiaušinio? Kažkaip žalias kiaušinis mane visad baugina,o šiuo metu,maitinant kūdikį dar labiau bijau..
Skonis puikus 🙂 bet jie man issipute tiek, kad nebeliko formos, ar taip ir turi buti? O galbut kazka ne taip padariau? 🙂
noriu paklausti vietoj cukraus milteliu ar galima naudoti cukraus pudra
Kas gi čia per meduoliai, jei be medaus? Čia tiesiog inbieriniai sausainiai.
Ar galima nelaikyti teslos per nakti? 🙂
Ar galima pakeisti sirupa i Medu?
Ar galima vietoj auksaspalvio cukraus sirupo medu naudoti??
O ar galima panaudoti susmulkintą imbiero šaknį?
O ar galima laikyti ilgiau nei per naktį? Pvz. vakare su vaikais pagaminam tešlą, o kitą dieną po darželio kepam 🙂
O sodą „nugesinat”?