Spausdinti

Spanguolių putėsiai su manų kruopomis yra ypatingai pparastas, iš senų laikų atkeliavęs tradicinis kūčių vakarienės receptas. Fantastiškos spalvos ir nuostabaus skonio desertas.

Spanguolių putėsiai

1
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

80 g manų kruopų
250 g spanguolių
120 g cukraus
Pusė šaukštelio vanilinio cukraus
500 ml vandens
Spanguolių, imbierinių sausainių, kūčiukų papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Spanguoles puose užpilame vandeniu ir paverdame uždengę dangčiu, kol šios suminkštės. Tada perpilame viską į kitą indą ir sutriname elektriniu smulkintuvu iki vinetisos tyrelės. Gautą tyrelę perkošiame per smulkų sietą (kad sugaudytų spanguolių sėklytes ir odeles) atgal į puodą, kuriame ir virė.

2

Į spanguolių skystį beriame cukrų kartu su vaniliniu cukrumi ir maišydami vėl užkaičiame. Palengva suberiame manų kruopas ir vis maišome, kad nesupultų į gumulus. Vis maišome ir kaitiname,  kol kruopos suminkštės. Išvirusią košę perpilame į kitą indą ir pilnai atvėsiname.

3

Liko paskutinis žingsnis – atvėsusią manų kruopų košę gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Tada ji pašviesės ir taps puri bei lengva – primins tikrų tikriausius putėsius, kuriuos kiti dar vadina „angelų koše”. Ją dėliojame į gražias taureles, pouošiame kūčiukais, meduoliais ar džiovintomis spanguolėmis.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą