Spanguolių putėsiai su manų kruopomis yra ypatingai pparastas, iš senų laikų atkeliavęs tradicinis kūčių vakarienės receptas. Fantastiškos spalvos ir nuostabaus skonio desertas.
Spanguolių putėsiai
Reikės:
Gaminimas
Spanguoles puose užpilame vandeniu ir paverdame uždengę dangčiu, kol šios suminkštės. Tada perpilame viską į kitą indą ir sutriname elektriniu smulkintuvu iki vinetisos tyrelės. Gautą tyrelę perkošiame per smulkų sietą (kad sugaudytų spanguolių sėklytes ir odeles) atgal į puodą, kuriame ir virė.
Į spanguolių skystį beriame cukrų kartu su vaniliniu cukrumi ir maišydami vėl užkaičiame. Palengva suberiame manų kruopas ir vis maišome, kad nesupultų į gumulus. Vis maišome ir kaitiname, kol kruopos suminkštės. Išvirusią košę perpilame į kitą indą ir pilnai atvėsiname.
Liko paskutinis žingsnis – atvėsusią manų kruopų košę gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Tada ji pašviesės ir taps puri bei lengva – primins tikrų tikriausius putėsius, kuriuos kiti dar vadina „angelų koše”. Ją dėliojame į gražias taureles, pouošiame kūčiukais, meduoliais ar džiovintomis spanguolėmis.