Miltinis mišinys „Laimingiems blyneliams“ – lietinius iš šio mišinio galėčiau valgyti be perstojo. Jie „dainuoja“ ir lėkštėje, ir burnoje. Speltų ir avižinių miltų lietiniai niekuo nenusileidžia klasikiniams kvietinių miltų lietiniams, sakyčiau, net juos lenkia rupesne tekstūra ir sodresniu skoniu. Puikiai tiks tiek saldiems, tiek sūriems įdarams, ar net mažiems blyneliams. Nepamirškite, kad #MamaIrgiŽmogus, kai norisi ir reikia skirkim daugiau laiko sau – tam ir sukurti šie kepinių paruoštukai.
Speltų ir avižinių miltų lietiniai
Reikės:
Gaminimas
Į dubenį suberkite miltinį mišinį ir nuolat maišydami po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių. Paruoštą tešlą palikite bent 15 minučių pailsėti.
Kepkite ant vidutinės ugnies plonu riebalų sluoksniu išteptoje keptuvėje, gausis tikrai nemažai blynų.
Idėjos įdarams:
Saldus: 500 g varškės ištrinkite su vienu kiaušinio tryniu ir šaukštu cukraus, pagardinkite vanile ar tarkuota apelsino žievele, įmaišykite saują brinkintų razinų. Įdarą susukite į lietinius blynelius ir darkart apkepkite keptuvėje.
Vegetariškas: pakepkite tarkuotą morką, cukiniją ir smulkintą porą keptuvėje, kol suminkštės, pagardinkite druska, žiupsneliu kmynų, patrupinkite fetos sūrio, užberkite smulkintų krapų. Susuktus blynelius galima valgyti iškart arba dar kartą apkepę keptuvėje.
Mėsiškas: keptuvėje ant sviesto apkepkite smulkintus pievagrybius su skiltele česnako, sudėkite smulkintą virtą ar keptą vištieną, berkite žiupsnį druskos, pipirų, kapotų petražolių. Ant lietinio dėkite šio įdaro, sulankstykite mėgstamu būdu ir dar kartą apkepkite keptuvėje.