Kas esate vegetaras – tikras vegetarų rojus šitas apkepas. Labai pavasariškas apkepas. Ir iš viso, dabar yra gražiausios pasaulyje – žalios – spalvos metas. Tikrai dabar labai visur gražu. Ir ta žalia tokia nesugadinta. O kas aplinkui – tas ir ant stalo (spalvos prasme, nes lysvėje mano niekas neišdygo, tiksliau išdygo, bet tokie dar mažiukai, kad vos matosi). Dabar kartais mane itin traukia prie visokio žalio maisto: špinatai ir bazilikas – pirmose eilėse.
Labai patenkinta buvau iškepus šitą apkepą/užkepėlę, nes tikrai labai jau malonus išėjo dalykas ir gražus. Puikiausiai tiko prie avienos pjausnių, marinuotų a la viduržemiškai (tipo, mediterranean: raudonėlis, česnakas, citrina). Kai ir bulvės, ir daržovės kartu, aš valgiau vieną, nes man visai mėsos netrūko. Taigi kas esate vegetaras – tikras vegetarų rojus šitas.
Špinatų, cukinijų ir bulvių apkepas
Reikės:
Gaminimas
Nuluptas bulves reikėtų pavirti vandenyje maždaug 10 min. Kad būtų jau bepradedančios minkštėti, bet nesubyrėtų ir įmanoma būtų jas pjaustyti. Taigi po to jas dėti į šaltą vandenį, truputį atvėsinti, kad įmanoma į rankas paimti būtų. Kitas variantas – nulupti, per pusę perpjauti ir apie 5 min. į mikrobangę, bulvę supjaustyti plonai.
Lygiai taip pat plonais apskritimais supjaustyti cukiniją.
Dabar su špinatais pasielgsime taip: nuplauti juos pirmiausia, tada nugręžti vandenį. Keptuvėje ištirpinti sviestą, ten mesti špinatus ir suvytinti juos per porą minučių, tada ten įdėti pesto. Ir išjungti ugnį.
Inde, kuriame keps viskas, dėti sluoksnį bulvių, truputį pabarstyti druska ir pipirais, jei norisi, truputį parmezano. Dėti sluoksnį cukinijų, tada tiesti pusę špinatų ir pesto mišinio, pakartoti dar kartą su bulvėm. Pabaigti cukinijom, nes jos gražiausiai atrodo.
Kiaušinį išplakti su grietine ir šlakeliu pieno, jei atrodo, kad neužteks skysčio. Įdėti druskos, pipirų, plėšyto baziliko lapelių.
Užpilti viską kiaušinio ir grietinės plakiniu, pabarstyti parmezanu ir kepti karštoje orkaitėje 30-40 min.
Puikiai dera prie ėrienos ar kitos mėsos pjausnių, paruoštų su viduržemio regiono prieskoniais: raudonėliu, česnaku, citrina.
Kadangi LT nėra tokių dalykų, tai grietinė neriebi, kokių 18 proc. turėtų tikti arba galima grietinėlės dėti vietoj grietinės, bet tik tas rūgštokas skonis, manau, tinka visai, bet grietinėlė tikrai reikalo nepagadins.
Labai skaniai gavosi! Puikus receptas:)
Va man šitas receptukas irgi prie širdies. :))
O orkaitės karštumo 180C užtenka?
Labai gardu jau antra karta kepu:)) šeimyna įvertino 9 iš 10-ties:)
Creme fraiche [krem frėš] ir yra grietinė, tik prancūziškai.
Wow! kokius 7 kartus skanesnis, nei tikejausi, kad bus 🙂 tik as neturejau pesto, tei idejau cesnako nemazai ant spinatu, paaaaasakiskas gavosi 🙂
Tikrai pavyko, tiems, kam noris pietų be mėsos, pabandyti tikrai verta
Man sitas patiekalas nepavyko. Labai paprastai gavosi, skonio mazai. Tiesiog sluoksniuotos bulves ir cukinijos. Vieno tokio apkepo valgyt negaleciau-reikia kazkokio kepsnio prie jo, nes per daug paprastas.