Spausdinti

Kas esate vegetaras – tikras vegetarų rojus šitas apkepas. Labai pavasariškas apkepas. Ir iš viso, dabar yra gražiausios pasaulyje – žalios – spalvos metas. Tikrai dabar labai visur gražu. Ir ta žalia tokia nesugadinta. O kas aplinkui – tas ir ant stalo (spalvos prasme, nes lysvėje mano niekas neišdygo, tiksliau išdygo, bet tokie dar mažiukai, kad vos matosi). Dabar kartais mane itin traukia prie visokio žalio maisto: špinatai ir bazilikas – pirmose eilėse.

Labai patenkinta buvau iškepus šitą apkepą/užkepėlę, nes tikrai labai jau malonus išėjo dalykas ir gražus. Puikiausiai tiko prie avienos pjausnių, marinuotų a la viduržemiškai (tipo, mediterranean: raudonėlis, česnakas, citrina). Kai ir bulvės, ir daržovės kartu, aš valgiau vieną, nes man visai mėsos netrūko. Taigi kas esate vegetaras – tikras vegetarų rojus šitas.

Špinatų, cukinijų ir bulvių apkepas

0
komentarai
9
Porcijos
6 asm.

Reikės:

2 didokų bulvių
2 rimtos saujos (abi) špinatų
1 cukinijos
2 šaukštelių pesto (parduotuvinis puikiausiai tinka)
1 kiaušinio
2 šaukštų lieso creme fraiche
Apie 30 g sviesto
Druskos, pipirų
bazilikų lapelio
šiek tiek parmezano sūrio
šlakelio pieno
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nuluptas bulves reikėtų pavirti vandenyje maždaug 10 min. Kad būtų jau bepradedančios  minkštėti, bet nesubyrėtų ir įmanoma būtų jas pjaustyti. Taigi po to jas dėti į šaltą vandenį, truputį atvėsinti, kad įmanoma į rankas paimti būtų. Kitas variantas – nulupti, per pusę perpjauti ir apie 5 min. į mikrobangę, bulvę supjaustyti plonai.

2

Lygiai taip pat plonais apskritimais supjaustyti cukiniją.

3

Dabar su špinatais pasielgsime taip: nuplauti juos pirmiausia, tada nugręžti vandenį. Keptuvėje ištirpinti sviestą, ten mesti špinatus ir suvytinti juos per porą minučių, tada ten įdėti pesto. Ir išjungti ugnį.

Reklama
41011
4

Inde, kuriame keps viskas, dėti sluoksnį bulvių, truputį pabarstyti druska ir pipirais, jei norisi, truputį parmezano. Dėti sluoksnį cukinijų, tada tiesti pusę špinatų ir pesto mišinio,  pakartoti dar kartą su bulvėm. Pabaigti cukinijom, nes jos gražiausiai atrodo.

5

Kiaušinį išplakti su grietine ir šlakeliu pieno, jei atrodo, kad neužteks skysčio. Įdėti druskos, pipirų, plėšyto baziliko lapelių.

6

Užpilti viską kiaušinio ir grietinės plakiniu, pabarstyti parmezanu ir kepti karštoje orkaitėje 30-40 min.

Ingredientai
Patarimas

Puikiai dera prie ėrienos ar kitos mėsos pjausnių, paruoštų su viduržemio regiono prieskoniais: raudonėliu, česnaku, citrina.

Alternatyva

Kadangi LT nėra tokių dalykų, tai grietinė neriebi, kokių 18 proc. turėtų tikti arba galima grietinėlės dėti vietoj grietinės, bet tik tas rūgštokas skonis, manau, tinka visai, bet grietinėlė tikrai reikalo nepagadins.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Wow! kokius 7 kartus skanesnis, nei tikejausi, kad bus 🙂 tik as neturejau pesto, tei idejau cesnako nemazai ant spinatu, paaaaasakiskas gavosi 🙂

  2. Man sitas patiekalas nepavyko. Labai paprastai gavosi, skonio mazai. Tiesiog sluoksniuotos bulves ir cukinijos. Vieno tokio apkepo valgyt negaleciau-reikia kazkokio kepsnio prie jo, nes per daug paprastas.

Rašyti komentarą