Nepelnytai primirštas keturių grūdų mišinys (žirniai, kviečiai, miežiai ir rugiai) suteiks sotumo ilgam – pavalgius tokios košės, užteks jėgų ir baidarę per sraunius upelius irkluoti, ir pajūriu į žygį leistis. Šį mišinį išvirę aromatingame ekologiškame vištienos sultinyje „Maggi“, pasigaminsite pačią švelniausią ir jaukiausią košę, kurią gardu valgyti ir vieną. Bet jei liko nesuvalgytos vakarykštės ant grilio keptos vištienos, dešrelių ar šašlykų, galite drąsiai naudoti likučius.
Sultinyje virta soti keturių grūdų košė
Reikės:
Gaminimas
Puode užverdame 1 litrą vandens, sutrupiname abu „Maggi“ vištienos sultinio kubelius. Kai jie ištirpsta, suberiame kruopas ir vis pamaišydami verdame apie 25–30 minučių.
Keptuvėje sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje apie 5 minutes pakepiname ne visai plonais griežinėliais supjaustytas morkas. Gardiname druska, pipirais, kmynais. Šios neturi visiškai suminkštėti, skanu, kai lieka tvirtesnės. Toje pačioje keptuvėje pašildome ir vištienos ar kitų mėsos likučių gabalėlius.
Košę gardiname keptomis morkomis ir vištiena, ant viršaus tarkuojame kietojo ar džiovinto varškės sūrio, beriame smulkintų krapų.
Ekologiški sultiniai „Maggi“ yra vienas patogiausių būdų sunaudoti maisto likučius. Šaldytuve vystančios daržovės ar vakar kepta mėsa su šiuo sultiniu gali greitai tapti skaniausia sriuba ar troškiniu.