Duoną paskrudinkite, kad gražiai paruduotų. Aš renkuosi naująją juodą duoną su sėklomis „Beatos virtuvė”, nes ji labai gerai skamba su kitais ingredientais, bet galite rinktis ir kitokią mėgiamą (ruginę).
Sumuštinis su avokadu ir keptu varškės sūriu
Reikės:
Gaminimas
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Išimkite minkštimą į indelį ir sutrinkite jį šakute su garstyčiomis bei žiupsniu druskos. Jei norite, kad ant sumuštinio avokadas užsiteptų vientisiau, gerai jį sutrinkite, o jei norite „grublėto” užtepo, trinkite mažiau. Galite ir nedaryti užtepo, jei skubate, o tiesiog riekelėmis supjaustyti avokadą, patepti grūdėtomis garstyčiomis ir užbarstyti druskos. Ir tada jau uždėti sūrio riekelių.
Sūrį supjaustykite riekelėmis arba galima jį taip pat sutrinti į smulkesnius, mažus gabaliukus. Kai duoną paskrudo, dosniai užtepame avokado, o sumuštinio viršų paskaniname varškės sūriu. Skanaus!
Atrodo skaniai, tik kodėl nuotraukoj avokado riekelės, o recepte košelė? 🙂
Labai patiko sumustinukai!