Šie balandėliai kupini daržovių gardumo ir gerumo. Troškinti sultinyje, be papildomų riebalų, o pavalgius jie suteikia malonų lengvumo pojūtį.
Sveikesni balandėliai su daugiau daržovių ir mėsa
Reikės:
Padažui:
Patiekti:
Gaminimas
Nuo kopūsto atskiriame lapus mums patogiausiu būdu. Suberiame bulguro kruopas į dubenėlį ir užpilame verdančiu vandeniu (galima tuo, kuriame apvirė kopūstas, kai atskyrėte lapus), kad apsemtų apie 1–2 cm. Paliekame išbrinkti apie 20 minučių.
Į mėsą dedame smulkiai kapotas žoleles ir česnako skilteles, dosniai beriame druskos ir juodųjų pipirų. Sudedame išbrinkusias kruopas (jei kruopos nesugėrė viso vandens, perteklių nupilame) ir viską gerai išmaišome. Jei reikia, iš kopūsto lapų išpjauname storesnes gyslas ir vyniojame balandėlius.
Ruošiame padažą, kuriame troškinsime. Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir apkepame smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Toliau į keptuvę siunčiame kubeliais pjaustytą cukiniją, pagardiname druska ir taip pat apkepame apie keturias minutes. Galiausiai sudedame pomidorų tyrę, ją minutę pakaitiname ir viską užpilame atskirai pasiruoštu ekologišku „Maggi“ žolelių sultiniu (vieną kubelį sultinio ištirpiname maždaug pusėje litro verdančio vandens).
Keptuvės turinį perpilame į kepimo skardelę, ant viršaus vienu sluoksniu dėliojame balandėlius ir siunčiame į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) kepti apie 40 minučių. Per šį laiką mėsa iškeps, kopūstas gardžiai apskrus, o padažas sutirštės.
Kuskusą garnyrui ruošiame taip: kruopas dosniai užpilame pasiruoštu ekologišku „Maggi“ sultiniu ir uždengę paliekame dvi minutes išbrinkti. Tuomet į kruopas įdedame šaukštą sviesto ir vis maišydami, purendami šakute pakaitiname puode dar dvi minutes, kol neliks į gumulėlius sušokusių kruopų. Patiekiame su prieskoninėmis žolelėmis.